Andlighet för mig

0

Denna blogg är ny för mig och jag startar med en liten fundering kring vad begreppet andlighet står för när det gäller mig själv och min egen tro. Så som jag ser det i dagsläge, men kanske inte på exakt likadant sätt om några år – eftersom vi ständigt är i en slags utvecklande process.

Andlighet består av så oändligt mycket och vid en närmare eftertanke är min slutsats att andlighet finns i så gott som allting. Såväl vardagen, natt som dag i detta liv, likväl som den ofrånkomliga döden bär på detta begrepp som vi kallar andlighet. Bakom minsta lilla atom, cell eller byggsten i vår fysiska tillvaro döljer sig en djupare, andlig dimension och ja, av allting som existerar.

På natten när vi sover ger vårt vakna medvetandetillstånd ett företräde till vårt undermedvetna jag, och det som annars kanske inte är så lättillgängligt blir då mer uppenbart. Om man ger akt på den information som då träder fram, kan svar ges på frågor som annars kanske förblir kvar i dunkel.

På dagen, i vår medvetna vardag, har våra tankar och känslor i högsta grad en djup och andlig inverkan på varenda cell i kroppen vilket i sin tur kan ge en positiv eller negativ följd som kan manifestera sig på en mängd olika sätt. På liknande vis ger positiv energi från våra medmänniskor en våg av inre styrka, eller kraft, vilket frisätter positiva känslor som i sin tur genererar positiva tankar som ofta kan omvandlas till materia. För en del kan det visa sig i form av konst, bruksföremål, möbler, kläder och så vidare, medan det för någon annan kanske manifesterar sig i ett hus- eller båtbygge etc. Så den spirande, gryende tanken expanderar och antar så småningom en fysisk form.

Efter livet fortsätter vår existens för den fysiska döden kan för mig inte enbart vara ett ögonblick då allt bara tar slut. Det är min tro och denna tro har för min egna del – efter en långväga resa längs sökandets väg – blivit en övertygelse och förvandlat min tro till sanning.

Så summa-kardemumma representeras andlighet för mig av såväl en osynlig och högst levande existens som kan benämnas ‘det Universella Energifältet’, likväl som av allas våra egna själar och jag är också övertygad om att vi alla är förbundna och sammanlänkade med varandra. Som till exempel – en person som är intuitiv och har stark energi kan få tillgång till det här fältet och i det finna vilken information som helst. När en intuitiv individ kopplar ihop sig med en annan individ, gör själva föreningen att han eller hon får ta emot den här informationen direkt. Beskrivningen av en dikt – Indras nät – här nedanför översätter detta komplicerade begrepp till enkla ord.

Indras nät

Det finns ett oändligt nät av trådar

som genomkorsar universum.

De horisontella trådarna finns i rummet.

De vertikala trådarna i tiden. På varje punkt där

trådarna korsar varandra finns en individ.

Varje individ är en kristallklar juvel.

Det absoluta varandets ljus lyser upp och

tränger igenom varje kristallklart väsen,

och varje kristallklart väsen återspeglar inte bara ljuset

från alla andra kristaller i nätet,

utan också varje reflektion av varje reflektion

i hela universum.

-Dikt ur: Drömhealern I

En underbar och glad helg önskar jag alla vackra själar ~ kram Carina

Dela.

Om skribenten

Jag som skriver här är Carina Ehlers och är verksam som medium och konstnär - certifierad på Academy for Inner Potential, med Vendela Cederholm & Lottie Wahlin som lärare. Är även kunnig inom energi healing. Healing har jag lärt genom litteratur samt i olika workshops, bl a i Kanada med Drömhealern Adam. En övergripande läkning behövs nu mer än någonsin - på hela vår planet - och jag hoppas kunna vara till hjälp, och dra ett strå till stacken för att föra in ljus, glädje och kärleksfullhet. Jag är inte ensam och det är fantastiskt att det faktiskt är så många över hela vår jord som jobbar för detta ändamål. Ju fler vi blir som ägnar mer av vår tid här i jordelivet för att inspirera andra till förändring, i kärleksfullhet, desto bättre och enklare blir det att få en bättre plats att leva på. Jag förlitar mig till en högre kraft, en gudomlig kärleksfull källa som självklart vet bättre än jag gör. Mitt ande-team (nära och kära, guider och änglar) finns också till hands och hjälper när så krävs. Att affirmera dagligen, släppa taget om sin vrede, förlåta och älska och uppskatta sig själv är en kärleksfull handling som hjälper såväl en själv som andra. För det börjar alltid med oss själva. Om du inte kan älska dig själv så hur kan då till exempel en partner älska dig?

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.