Äntligen bekräftar vetenskapen att människor absorberar energi från andra

2

En ny studie visade nyligen att växter kan absorbera energi från andra närliggande växter. Ingenting kommer någonsin att vara detsamma som förut efter denna upptäckt, för detta signalerar att även människor kan absorbera energi från varandra.

Studiens ledare, Dr Olaf Kruse, var den förste forskaren som upptäckte att en grön alg (Chlamydomonas reinhardtii) har förmågan att dra till sig en annan form av energi – oavsett det vanliga sättet att alstras genom fotosyntes. Denna typ av energi kommer från växterna som växer runt Chlamydomonas reinhardtii. Upptäckten var så viktig att den publicerades i ’Nature Communications journal’ på internet.

För att kunna växa och bibehålla hälsan behöver människor flera sorters energier, så som kalorier från mat, solljus, syre och mineraler som finns i vatten. Växter använder också föda, solljus, vatten samt koldioxid.

I studien planterade Kruse tillsammans med sitt team algen och observerade den under en viss tid och helst när det inte fanns några energikällor kvar. Under denna tid började algerna absorbera energin från de andra växterna, som växte i närheten. De lyckades göra det eftersom de är kapabla att generera enzymer som spjälkar – ämnesomsätter – cellulosa från plantor i dess närhet.

Professor Kruse hävdade att det var första gången som ett sådant beteende hade bekräftats i en växt. Beträffande allt som tidigare skrivits är upptäckten om att alger kan spjälka cellulosa motsägelsefullt. Faktum är att det som de hade sett i studien var växtätande växt.

Professor Kruse jämförde denna egenskap hos människor. Han sa att det var exakt detta som var anledningen till varför vissa människor kände sig obekväma i någon speciell grupp, där olika energi och känslor blandas ihop.

Genom effekten och sambandet av studien, gentemot studier hos människor, gav Badar-Lee sin förklaring:

“Eftersom energistudier blir mer och mer avancerade framöver så kommer vi äntligen att se detta återgivet även hos människor. Den mänskliga organismen liknar en växt, den använder den energi som behövs för att ge näring åt emotionella tillstånd och detta kan ge energi till vissa celler eller öka nivån av cortizol och ämnesomsätta celler, och detta avgörs av den emotionella triggern/utlösaren.”

Dessutom är hon synnerligen försäkrad om att nu är det rätt tid att börja utforska bioenergi.

“Människor kan absorbera och läka genom att nyttja andra människors energi, likväl som djur och natur kan. Det är anledningen till att människor känner sig inspirerade och energiska när de spenderar tid i naturen.” noterade hon.

EncausticArt konst – skapad av mig: Carina Ehlers

 Här erbjuds tre sätt som hjälper dig att skydda dig från potentiell ”negativ” energi:

Börja att jorda dig själv

Om du känner dig utmattad kan du gå barfota under en halvtimme eller mer. Om du hellre känner för det så går det också bra att sitta på marken. Jorden innehåller något som kan balansera energier så det är en mycket effektiv lösning.

Rengör / rena dig själv

Du kan göra detta genom att ta ett bad i havssalt eller genom att använda ett knippe salvia – rökelseaktigt. Kanske det kan verka lite ovanligt men det här är ett gammalt trick och det visade sig vara mycket effektivt också.

Håll dig borta från negativitet

Gör allt du kan för att undvika “negativa” energier, det spelar ingen roll vart källan till den energin kommer ifrån, vare sig det är från vissa människor, platser eller föremål så håll dig bara borta från dem.

 

Dela.

Om skribenten

Jag som skriver här är Carina Ehlers och är verksam som konstnär, medium - certifierad på Academy for Inner Potential, med Vendela Cederholm & Lottie Wahlin som lärare - och är även kunnig inom energi healing. Healing har jag lärt mig en del om, genom att delta i workshops i Kanada med Drömhealern Adam, sedermera Dr Adam McLeod, samt från hans böcker. En övergripande läkning behövs nu mer än någonsin - på hela vår planet - och jag känner mig kallad att göra skillnad, att skapa förändring och att föra in ljus och vara en liten del i det stora hela som hjälper till att gå en bättre Värld till mötes. Jag är inte ensam och det är fantastiskt att det faktiskt är så många, över hela vår Jord, som jobbar för att få in Ljus, Kärlek och att 'göra rätt'. Ju fler vi blir som ägnar mer av vår tid här i jordelivet för att inspirera andra till förändring, i kärleksfullhet, desto bättre och enklare blir det att få en bättre plats att leva på. Jag står inte bara för det jag tror på, utan förlitar mig även till en högre kraft och självklart finns mina hjälpare till hands - så som mina guider, änglar och nära och kära som har gått över till andra sidan. Att affirmera dagligen, släppa taget om sin vrede, förlåta och älska och uppskatta sig själv är en kärleksfull handling som hjälper såväl en själv som andra.

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

2 kommentarer

    • Javisst, men egentligen är det inte just elektricitet som jag pratar om. Det jag vill lyfta fram här är att människor kan bli såväl dränerade som ‘påfyllda’ med energi från andra människor. Människokroppen kan ge och den kan ta energi och det mest optimala förstås är om det kan ske ett ömsesidigt utbyte.

Lämna en tanke