Är du deprimerad? Stephen Hawking har ett fint budskap till dig

6

Det faktum att Stephen Hawking tillhör en av världens främsta och mest intelligenta behövs knappast nämnas. Han föddes exakt 300 år efter Galileos död och som barn, innan han behärskade naturvetenskapen, var han extremt matematiskt begåvad. Hawking föddes 8 januari 1942 och senare när han vid 21 års ålder kom att diagnostiseras med sjukdomen ALS (amyotrophic latheral sclerosis) sa läkaren att han förmodligen inte skulle överleva sin 24 års dag.

Hawking gav dock inte upp utan lyckades fortsätta, precis som han har gjort även i alla andra aspekter i livet och nu är han 74 år gammal; Därutöver så forskar han fortfarande, undervisar, resonerar och spekulerar kring olika teorier och publicerar än i denna dag. Hawking hävdar att när han diagnostiserades med ALS så förväntade han sig till en början ingenting av sitt liv. Senare dock, som han tillägger, var det just sjukdomen som fick honom att än mer känna sig tillfreds och stolt över sina prestationer och upplevelser. Nu har han 12 heders examen/utmärkelser och han har gjort några banbrytande fynd om den stora smällen – the Big Bang – och om universum och livet i allmänhet. Merparten sittandes i sin rullstol, oförmögen att röra sig och att tala.

Hawking påminner oss om att det viktigaste i livet är att följa rätt attityd. Han säger: ”Glöm inte att titta upp på stjärnorna och inte ner på fötterna. Sluta aldrig arbeta. Arbetet gör livet meningsfullt. Om du lyckas hitta kärleken är du en lycklig person. Ge aldrig upp kring detta.” I en av sina föreläsningar vid Royal Institute of London återgav han en chockerande jämförelse mellan svarta hål och hopplöshet och depression – generellt sett för att man inte kan undkomma någondera av dem.

Hawking uttalade offentligt att ”Poängen med denna föreläsning är att svarta hål inte är så svarta som de har presenterats på bilder. De är inte som man tidigare tänkte att de var. Saker kan ‘fly’ från svarta hål, men på andra sidan. Förmodligen till ett annat universum. Så om du har en slags känsla av att befinna dig i ett svart hål då ska du aldrig ge upp, för du kan komma ur det. Om den drabbade vill så borde den ha rätt att avsluta sitt liv. Men enligt min mening skulle det vara ett enormt misstag. Det spelar ingen roll hur miserabelt och uselt livet än verkar vara, det finns alltid något att göra, och att lyckas med det. Medan det finns liv finns det alltid hopp.”

Faktum är att ‘Hawking-tillvägagångssättet’ kan tillämpas på många sätt och som ligger långt ifrån vetenskapen och astronomin: ”Om du har någon funktionsnedsättning är det troligtvis inte ditt fel, men detta till trots så är det inte bra eller positivt att skylla på världen eller förvänta sig att andra ska tycka synd om en. Medlidande leder ingenvart. Varendaste människa behöver tänka positivt och måste försöka göra sitt allra bästa beträffande situationen de befinner sig i. De fysiska handikappen har ingenting med de mentala/intellektuella sinnestillstånden att göra. Jag tycker att om någon har ett fysiskt funktionshinder så måste de fokusera på aktiviteter där de fysiska handikappen inte ses som ett allvarligt problem. De olympiska spelen för funktionshindrade lockade tyvärr aldrig mig, fast det är lätt att säga då jag ändå aldrig tyckte om atletiskt förfarande.”

Som vi kan se här så gör Hawking inte någon större skillnad mellan folket i allmänhet och universum, och som hans dotter Lucy säger så finner han inspiration i båda dess teman: ”Han vill aldrig sluta, han har den där otroliga tron på livet och han använder all sin energi för att fortsätta. Men inte fortsätta bara med avsikten att överleva, utan för att göra förändringar i världen, att producera beaktansvärt arbete genom att skriva böcker, ge föreläsningar och inspirera andra människor som har samma eller liknande problem som han själv har.”

Nu känner du väl att också du vill gå ut och göra en förändring i världen, en skillnad utifrån ditt perspektiv som kan leda till det bättre för såväl dig själv som för andra!

Källa: Ewao  Du kan se videoklippet här med Stephen Hawking

 

 

Dela.

Om skribenten

Carina Ehlers är mitt namn och jag är verksam som konstnär, medium - certifierad på Akademin - och är även kunnig inom energi healing. Sistnämnda har jag för övrigt lärt en hel del genom DrömHealern Adam, sedermera Dr Adam McLeod och som bor i Kanada. Jag kan komma att skriva om såväl vardagsnära, praktiska och lite mer jordnära ting och det kan handla om allt från konstnärsmaterial och dess stora prisskillnader till kreativ inspiration, men även om mitt eget liv med allt vad det innebär. Även om jag är lite 'djup' så tro för allt i världen inte att jag är en tråkig person, tvärtom har jag massor av barnasinne inom, här i min 62-åriga kropp och glädjen att i lekfullhet få utforska och lära nytt är något att värna om i alla väder. Utöver de tre kategorier- Andligt & Medialt, Hälsa & Healing, Kreativ Inspiration – att blogga om i portalen så kommer jag med största sannolikhet även att prata om andra ting för jag har många strängar på min lyra och ingen vet i förväg vad framtiden bär på.

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

6 kommentarer

 1. Just want to say your article is as astonishing. The clearness in your post is simply nice and i could assume you are an expert on this subject.

  Fine with your permission let me to grab your RSS feed to keep up to date with forthcoming post.
  Thanks a million and please continue the rewarding work.

 2. I have been exploring for a bit for any high quality articles or weblog
  posts in this sort of area . Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this web site.
  Reading this info So i’m glad to exhibit that I have an incredibly excellent uncanny feeling I discovered just what I needed.
  I such a lot certainly will make certain to don?t overlook this website and provides it
  a glance on a constant basis.

Lämna en tanke