Här är förklaringen till varför intelligenta människor väljer att vara mindre sociala

3

Drömmer du någonsin om att vara en eremit? Föredrar du att bo i en stuga på landet, istället för i en livlig stad? Sticker du hellre näsan i en bok än att ta dig en svängom?

Gömmer du dig när någon oväntat ringer på din dörrklocka?

Om detta låter som du, då har jag goda nyheter. Du är inte asocial utan faktum är att du faktiskt kan vara en lysande begåvning.

Människor Som Tenderar Att Associera Med Färre Personer Och Söker Social Interaktion Mer Sällan, Är Mycket Intelligenta Enligt En NCBI-Studie. Intressant Nog Så Ökar Deras Välbefinnande När De Väljer Att Leva Enligt Denna Strategi.

Enligt ledande forskare, Satoshi Kanazawa och Norman Li så kan kanske den rätta strategin, för dem som söker lyckan som ‘eremit i skogen’, vara vägen att följa och speciellt för människor som är mycket intelligenta. Genom grundlig forskning kunde dessa evolutionära psykologer dra slutsatsen att människor blir lyckligare av att bo i mindre tätbefolkade områden. De fann också att lyckan förstärks när en större andel av våra sociala interaktioner är hos våra mest älskade, i motsats till främlingar, tillfälliga vänner eller bekanta.

Föga överraskande rapporterade studiens deltagare en högre nivå av glädje när de hade mer frekvent social interaktion – förutom en grupp. Hos de mest intelligenta människorna var det inte enbart en förminskad effekt, utan helt och hållet omvänt.

Som Forskarna Förklarade så Upplever Faktiskt De Mer Intelligenta Individerna En Lägre Tillfredsställelse avseende Livskvalitén Med En Mer Frekvent Socialisering Med Vänner.

Carol Graham, som studerar lyckans ekonomi, analyserade denna effekt i en Washington Post-artikel. “Det man fann tyder på – och det är ingen överraskning – att de med högre intelligens och förmågan att använda den, är mindre benägna att spendera så mycket tid för att umgås eftersom de är inriktade på annat och mer långsiktiga mål.”

Med andra ord, den nörd som säger att h*n har bättre saker att göra än att umgås med vänner är faktiskt något på spåren.

Vid tolkningen av resultaten av denna studie fann evolutionära psykologer stor betydelse i förhållande tillthe Savannah Theory i denna dynamik. Teorin tyder på att vi finner lycka i samma saker som skulle ha gjort våra förfäder lyckliga. På savannen var befolkningstätheten låg och interpersonell interaktion (samspel i ömsesidig påverkan) var otroligt viktig för överlevnaden.

Även om det ligger till stöd för denna teori så tyder resultaten av studien på att de mest hög-intelligenta människorna kan utvecklas på sidan om behovet av mycket frekventa sociala interaktioner. Istället börjar de stödja aktiviteter som främjar positiva framsteg i den moderna världen – som tenderar att vara mer intellektuellt och ekonomiskt baserade. Vi behöver mindre interaktion än våra förfäder så de mest utvecklade människorna slutade att prioritera detta.

Så nästa gång du väljer att stanna hemma istället för att träffas på klubben så behöver du inte känna dig konstig för det.

Känn Dig Smart.

Du Är En Evolutionär Banbrytare.

Källor:

iHeartIntelligence

ThoughtCatalog

WashingtonPost

Dela.

Om skribenten

Jag som skriver här är Carina Ehlers och är verksam som konstnär, medium - certifierad på Academy for Inner Potential, med Vendela Cederholm & Lottie Wahlin som lärare - och är även kunnig inom energi healing. Healing har jag lärt mig en del om, genom att delta i workshops i Kanada med Drömhealern Adam, sedermera Dr Adam McLeod, samt från hans böcker. En övergripande läkning behövs nu mer än någonsin - på hela vår planet - och jag känner mig kallad att göra skillnad, att skapa förändring och att föra in ljus och vara en liten del i det stora hela som hjälper till att gå en bättre Värld till mötes. Jag är inte ensam och det är fantastiskt att det faktiskt är så många, över hela vår Jord, som jobbar för att få in Ljus, Kärlek och att 'göra rätt'. Ju fler vi blir som ägnar mer av vår tid här i jordelivet för att inspirera andra till förändring, i kärleksfullhet, desto bättre och enklare blir det att få en bättre plats att leva på. Jag står inte bara för det jag tror på, utan förlitar mig även till en högre kraft och självklart finns mina hjälpare till hands - så som mina guider, änglar och nära och kära som har gått över till andra sidan. Att affirmera dagligen, släppa taget om sin vrede, förlåta och älska och uppskatta sig själv är en kärleksfull handling som hjälper såväl en själv som andra.

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

3 kommentarer

 1. Ewa Rindebo den

  Tack vackra Carina 💗
  Tur att man är olika.
  Måste säga att du är en fantastisk konstnär.
  Önskar dig en skön nattsömn så här i sena timmen
  Kram 💗💗💗

  • livskraftsorientering den

   Tack rara för värmande ord och uppmuntran <3 Kram

 2. Johnd749 den

  My brother recommended I might like this website. He was totally right. This post truly made my day. You cann’t imagine simply how much time I had spent for this info! Thanks! cdefcckdaedb

Lämna en tanke

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.