Här är förklaringen till varför intelligenta människor väljer att vara mindre sociala

4

Drömmer du någonsin om att vara en eremit? Föredrar du att bo i en stuga på landet, istället för i en livlig stad? Sticker du hellre näsan i en bok än att ta dig en svängom?

Gömmer du dig när någon oväntat ringer på din dörrklocka?

Om detta låter som du, då har jag goda nyheter. Du är inte asocial utan faktum är att du faktiskt kan vara en lysande begåvning.

Människor Som Tenderar Att Associera Med Färre Personer Och Söker Social Interaktion Mer Sällan, Är Mycket Intelligenta Enligt En NCBI-Studie. Intressant Nog Så Ökar Deras Välbefinnande När De Väljer Att Leva Enligt Denna Strategi.

Enligt ledande forskare, Satoshi Kanazawa och Norman Li så kan kanske den rätta strategin, för dem som söker lyckan som ‘eremit i skogen’, vara vägen att följa och speciellt för människor som är mycket intelligenta. Genom grundlig forskning kunde dessa evolutionära psykologer dra slutsatsen att människor blir lyckligare av att bo i mindre tätbefolkade områden. De fann också att lyckan förstärks när en större andel av våra sociala interaktioner är hos våra mest älskade, i motsats till främlingar, tillfälliga vänner eller bekanta.

Föga överraskande rapporterade studiens deltagare en högre nivå av glädje när de hade mer frekvent social interaktion – förutom en grupp. Hos de mest intelligenta människorna var det inte enbart en förminskad effekt, utan helt och hållet omvänt.

Som Forskarna Förklarade så Upplever Faktiskt De Mer Intelligenta Individerna En Lägre Tillfredsställelse avseende Livskvalitén Med En Mer Frekvent Socialisering Med Vänner.

Carol Graham, som studerar lyckans ekonomi, analyserade denna effekt i en Washington Post-artikel. ”Det man fann tyder på – och det är ingen överraskning – att de med högre intelligens och förmågan att använda den, är mindre benägna att spendera så mycket tid för att umgås eftersom de är inriktade på annat och mer långsiktiga mål.”

Med andra ord, den nörd som säger att h*n har bättre saker att göra än att umgås med vänner är faktiskt något på spåren.

Vid tolkningen av resultaten av denna studie fann evolutionära psykologer stor betydelse i förhållande tillthe Savannah Theory i denna dynamik. Teorin tyder på att vi finner lycka i samma saker som skulle ha gjort våra förfäder lyckliga. På savannen var befolkningstätheten låg och interpersonell interaktion (samspel i ömsesidig påverkan) var otroligt viktig för överlevnaden.

Även om det ligger till stöd för denna teori så tyder resultaten av studien på att de mest hög-intelligenta människorna kan utvecklas på sidan om behovet av mycket frekventa sociala interaktioner. Istället börjar de stödja aktiviteter som främjar positiva framsteg i den moderna världen – som tenderar att vara mer intellektuellt och ekonomiskt baserade. Vi behöver mindre interaktion än våra förfäder så de mest utvecklade människorna slutade att prioritera detta.

Så nästa gång du väljer att stanna hemma istället för att träffas på klubben så behöver du inte känna dig konstig för det.

Känn Dig Smart.

Du Är En Evolutionär Banbrytare.

Källor:

iHeartIntelligence

ThoughtCatalog

WashingtonPost

Dela.

Om skribenten

Carina Ehlers är mitt namn och jag är verksam som konstnär, medium - certifierad på Akademin - och är även kunnig inom energi healing. Sistnämnda har jag för övrigt lärt en hel del genom DrömHealern Adam, sedermera Dr Adam McLeod och som bor i Kanada. Jag kan komma att skriva om såväl vardagsnära, praktiska och lite mer jordnära ting och det kan handla om allt från konstnärsmaterial och dess stora prisskillnader till kreativ inspiration, men även om mitt eget liv med allt vad det innebär. Även om jag är lite 'djup' så tro för allt i världen inte att jag är en tråkig person, tvärtom har jag massor av barnasinne inom, här i min 62-åriga kropp och glädjen att i lekfullhet få utforska och lära nytt är något att värna om i alla väder. Utöver de tre kategorier- Andligt & Medialt, Hälsa & Healing, Kreativ Inspiration – att blogga om i portalen så kommer jag med största sannolikhet även att prata om andra ting för jag har många strängar på min lyra och ingen vet i förväg vad framtiden bär på.

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

4 kommentarer

  1. Tack vackra Carina 💗
    Tur att man är olika.
    Måste säga att du är en fantastisk konstnär.
    Önskar dig en skön nattsömn så här i sena timmen
    Kram 💗💗💗

  2. plus offering extras which can announce this kind of the main benefit of the skepticism. baebkdafdedb

Lämna en tanke