Jag reste mig igen & sparkar någon så sparkar jag igen

0

Jag kommer från ett fattigt arbetarhem och anklagad och slagen som jag blev, för sådant som jag inte hade gjort, kändes kränkande och nedtryckande. ”Håll käften ungdjävul annars slår jag dig!” var också kränkande ord som jag tog till mig på ett tidigt stadie. Väldigt tidigt fick jag lära mig att klara mig själv och det inkluderade att jag fick tjäna ihop mina egna slantar från 8-års åldern. Bortskämd? Nej. Jag knackade dörr och sålde GT och GP. Så i tredje klass blev jag uttagen till en sångklass och om det inte vore för den fantastiske och helt underbara läraren i musik – magister Wahlström – så hade de där skolåren enbart gett mig än mer skador. För klassföreståndarinnan kompletterade de kränkande handlingarna som jag redan utsattes för hemifrån.

14 år ung började jag att arbeta mer på riktigt, för det fanns ingen där hemma som tillhandahöll sådant som mensskydd, strumpor, underkläder eller kläder över huvud taget. Skolan fortsatte och på kvällar, helger och alla skollov stod jag i butik. Detta var enda lösningen för att täcka de mest basala utgifterna. Ljusglimtar fanns för jag har alltid varit en påhittig liten tjej men i det stora hela så var uppväxten en tuff och svår prövning. Ingenting har någonsin varit gratis för mig. Jag har alltid arbetat hårt och jag skriver inte detta för att rättfärdiga mig på något sätt men om någon uppfattar mig som en rikemans…  som inte har gjort ett handtag i hela sitt liv så får h*n tänka om.

Visst, idag har jag det bra och det bästa av allt är att jag är stolt, tacksam och glad över den utveckling som har skett på ett mer osynligt plan. Jag är också oerhört tacksam gentemot de människor som jag har fått den stora äran att ha koppling till i detta avseende. Jag lär mig ständigt och ju mer man fokuserar på det som är ”fel” eller saknas, desto mer fastnar man i egots energi av dömande, kritik och ouppfyllda förväntningar. Det bästa för oss alla är att finna en ”plats” för avslappning, öppenhet och tillitsfullhet.

Hårt arbete, disciplin och samtidigt ta hand om sig själv likväl som sin familj, med största omsorg, är en bedrift som väl de flesta av oss går igenom under livets gång. Alla får sin beskärda del och ibland är det som om några får sin del lite extra beskuren. Fastän att livet har varit tufft och hårt så fanns ändå ljusglimtarna där och med detta i ryggsäcken så ställer jag mig själv frågan; Varför råkar jag ständigt på dessa tjattrande papegojor och andra högdjur? Det är märkligt eftersom jag kommer från en fattig arbetarfamilj.

Min goda standard till trots i denna dag så kommer jag aldrig att bli en skvallrande kafferepstant. Mitt liv fortsätter precis som det alltid har gjort och jag följer anvisningarna inifrån och hoppas och tror att det leder mig rätt. Jag kommer att förbli den som jag innerst inne är och det är trösterikt att ha kommit fram till denna insikt att jag – alla motgångar till trots – förstår att jag inte är en värdelös varelse som man sparkar på hur som helst.

Jag vill inget annat än väl och det är en fin handling att hjälpa och stötta sina medmänniskor så som jag faktiskt gör. Och när det kommer till kritan så är det i slutänden inte den materiella statusen som räknas. Och kom ihåg! Ingen är för mer och ingen är för mindre. Och Förlåtelse är nyckeln – det är en kraftfull tillgång att använda sig av.

En Glad Och Härlig Helg Önskar Jag Alla

~ ♥ ~

Jag med min lille son – året var 1982

Dela.

Om skribenten

Jag som skriver här är Carina Ehlers och är verksam som konstnär, medium - certifierad på Academy for Inner Potential, med Vendela Cederholm & Lottie Wahlin som lärare - och är även kunnig inom energi healing. Healing har jag lärt mig en del om, genom att delta i workshops i Kanada med Drömhealern Adam, sedermera Dr Adam McLeod, samt från hans böcker. En övergripande läkning behövs nu mer än någonsin - på hela vår planet - och jag känner mig kallad att göra skillnad, att skapa förändring och att föra in ljus och vara en liten del i det stora hela som hjälper till att gå en bättre Värld till mötes. Jag är inte ensam och det är fantastiskt att det faktiskt är så många, över hela vår Jord, som jobbar för att få in Ljus, Kärlek och att 'göra rätt'. Ju fler vi blir som ägnar mer av vår tid här i jordelivet för att inspirera andra till förändring, i kärleksfullhet, desto bättre och enklare blir det att få en bättre plats att leva på. Jag står inte bara för det jag tror på, utan förlitar mig även till en högre kraft och självklart finns mina hjälpare till hands - så som mina guider, änglar och nära och kära som har gått över till andra sidan. Att affirmera dagligen, släppa taget om sin vrede, förlåta och älska och uppskatta sig själv är en kärleksfull handling som hjälper såväl en själv som andra.

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.