Vetenskap Möter Andlighet

0

Allt är relativt och bara man ger det en chans så går det bra att kombinera att leva i sinnevärlden som Platon så tydligt beskrev, jämsides med att helt enkelt stilla sitt sinne. Mesta delen av vår vakna tid lever vi dock i sinnevärlden och identifierar oss med vår mänskliga natur men så finns även möjligheten att vila i stillhet och det kan man göra i meditation bland annat. Där får vi möjlighet att identifierar oss med vår mer översinnliga, mer gudomliga natur och göra resor till inre platser. Och kanske även till andra fantastiska platser. Det är viktigt här att betona vikten av att ”vila i stillheten” och när vi sedan kan åsidosätta intellektet, vårt resonerande och egot under meditationen, då kan vi vila i Gud.

Vårt andliga jag ropar på oss varje dag och gudsbegreppet kan även definieras på många olika sätt. Numer kan man se och kanske även förstå en del av sådant som många tekniska fysiker är inne på, nämligen att kvantfysiken har likhetstecken mellan Gud och till exempel det Fundamentala fältet. Allt är rymd, 99,999 % är rymd och 0,0001 är verklighet. Komplicerat så det förslår för en humanistisk hjärna! Olika mästare har genom historien kallat denna rymd, detta fält, för olika saker som chi, prana, mana eller Gud. Det kan även benämnas det Universella energifältet med mera.

Vi kan inte känna detta fält men vi kan länka till – i meditation bl a – och det är på detta sätt som vårt medvetande finns. Informationen från allt i universum kommer från rymden och utbytet kanske sker i små ”wormholes”, maskhål. Så allt som händer i Platons sinnevärld är bara en del av vår verklighet. Det finns intelligent information i de elektromagnetiska fälten – detta är teorier – och som betyder att vi alla hör samman. Detta kan bevisas med komplicerade matematiska formler. Det handlar om att den till synes tomma rymden är fylld av bubblande energi som kallas kvantskum. Det handlar om helig geometri och den minsta mätbara längd som finns, Plank-längd. (Pytte-pytte-pytte litet). Det handlar om hur mycket energi det finns i en proton och spiral och partiklar.

I våra helt vanliga vardagliga liv lever vi med tre dimensioner höjd, bredd och djup och det är såklart lättbegripligt, men om vi tänker på en fjärde dimension, den så kallade rumtiden, då blir det kanske snart lite mer komplicerat. Rumtiden föddes ur Einsteins relativitets teori och är en modell där rum och tid är samma sak. Allt som händer, allt som har hänt och allt som ska hända finns där. Här kan man även leka med tanken om parallella universum. Visst finns det något oerhört och heligt i detta och som jag själv ser det så behöver man aldrig någonsin vara ensam om man lär sig att nyttja den inre potential som vi alla faktiskt har med oss – redan när vi föds in i dessa våra liv. Jag känner vördnad inför allt liv och alla mysterier som ännu inte är kartlagda.

Utöver Albert Einstein, Max Karl Ernst Ludvig Planck så har vi även fysikern Peter Higgs som år 2013 fick Nobelpriset i fysik för den teoretiska upptäckten av en mekanism som bidrar till förståelsen av massans ursprung hos subatomära partiklar. Higgspartikeln är en kraftbärande partikel som skapar massa och som ibland kallas för Gudspartikeln eftersom den skulle kunna ge svar på hur universum är uppbyggt. Angående de Subatomära partiklarna så trodde man förr att atomer var de allra minsta partiklarna. Nu vet man att det finns mycket mindre partiklar – subatomära partiklar – och de man mest talar om är elektroner, protoner och neutroner. I protoner och neutroner ingår kvarkar. Sedan har vi Maskhålen och de är tänkta som fenomen i relativitetsteorin, som bildar genvägar genom rumtiden. Hål som går från en punkt i universum till en annan punkt eller till och med till ett annat universum. Tanken är svindlande men det är bara vi själva som sätter upp våra egna begränsningar för vad som är möjligt.

Andlighet och vetenskap börjar nu alltmer att närma sig varandra och rakt igenom historien har det visat sig att sådant som först framstod som oerhört kontroversiellt senare blev självklarheter. Vid en tidpunkt ansåg man att världen var platt och sedan, undan efter undan, har upptäckter gjorts som har kullkastat de tidigare uppfattningarna. Idag står vi på randen mot något nytt och för många ofattbart, men som alltid så finns det många hjärnor och många hjärtan, med spridda teorier och trosuppfattningar. Albert Einsteins kända relativitetsteori var revolutionerande med tankar om att tiden är relativ och går snabbare ju fortare man rör sig och att gravitationen är krökt, men Einstein hade inte alla verktygen då, matematiken och data, som vi har idag och som visar på samhörigheten mellan oss och galaxerna. Det pytte lilla och det megastora.

När man ser på livet ur sådana här perspektiv förstår man förhoppningsvis ganska snart att även vi människor är oändliga varelser som bär på ofantliga resurser inom våra, ja låt oss kalla det, våra egna inre universum. Så när någon säger till mig att jag skulle bli väldigt ensam om jag inte är eller gör som alla andra är eller gör då skakar jag bara av mig det och fortsätter min väg och lyssnar inåt för där har jag oftast svaren på de frågor som berör mig och mitt liv.

Jag tror att om man ständigt låter sig påverkas av allt och alla som finns i den externa, yttre världen, då kommer man ingen vart utan står hela tiden kvar och stampar på samma fläck i hela livet. Man stagnerar helt enkelt och utvecklas ingenting. Vare sig personligt, andligt eller mentalt. Till en början, när vi föds in i detta liv, då finns det naturligtvis ingen möjlighet annat än att förlita sig till de omständigheter som man hamnar i och då är vi förstås helt beroende av människorna som är omkring oss för att överleva. Men senare i livet, när vi har fått erfarenheter från olika yttre håll är det oftast bäst att stanna upp lite och reflektera utifrån sin egen inre kompass.

Många gör det när de hamnar i någon form av livskris. Det kan röra sig om att någon nära och kär avlider, man kan mista ett jobb, en skilsmässa kan bli aktuell, eller så blir man sjuk, eller råkar ut för någon olycka som helt enkelt tvingar en att stanna upp och där i uppvaknandet blir man varse om att det gamla sättet att leva, det håller inte längre. Det är viktigt att veta sitt värde oberoende av andras tyckanden. Var och en bär på sin egen sanning, vilken har färgats av många olika saker och en av grundstenarna för att må bra är att inte ta t ex smicker och klander personligt.

Låt den villkorslösa kärleken få lyfta dig likt kvantskummets kravlösa, bubblande energi för det skyddar dig mot andras egoenergier och handlingar. Guds gudomliga ljus strålar inom dig, från dig och runtomkring dig. Det finns ingen känsla av att du är mer eller mindre värd än någon annan, för det skulle innebära en tro på den separation som ligger till grund för rädslan. Du respekterar dig själv och andra. Du möter och drar till dig andra naturligt, personer som också älskar villkorslöst och därför har du sunda relationer.

Varje cell i kroppen är gjord av 10 biljoner atomer och att tro att det är en slump är galet.  – Nassim Haramein, fysiker

För mer information:

www.resonance.is  ~  Resonance Science Foundation

www.hiup.org         ~ Hawaii Institute for Unified Physics

Dela.

Om skribenten

Jag som skriver här är Carina Ehlers och är verksam som konstnär, medium - certifierad på Academy for Inner Potential, med Vendela Cederholm & Lottie Wahlin som lärare - och är även kunnig inom energi healing. Healing har jag lärt mig en del om, genom att delta i workshops i Kanada med Drömhealern Adam, sedermera Dr Adam McLeod, samt från hans böcker. En övergripande läkning behövs nu mer än någonsin - på hela vår planet - och jag känner mig kallad att göra skillnad, att skapa förändring och att föra in ljus och vara en liten del i det stora hela som hjälper till att gå en bättre Värld till mötes. Jag är inte ensam och det är fantastiskt att det faktiskt är så många, över hela vår Jord, som jobbar för att få in Ljus, Kärlek och att 'göra rätt'. Ju fler vi blir som ägnar mer av vår tid här i jordelivet för att inspirera andra till förändring, i kärleksfullhet, desto bättre och enklare blir det att få en bättre plats att leva på. Jag står inte bara för det jag tror på, utan förlitar mig även till en högre kraft och självklart finns mina hjälpare till hands - så som mina guider, änglar och nära och kära som har gått över till andra sidan. Att affirmera dagligen, släppa taget om sin vrede, förlåta och älska och uppskatta sig själv är en kärleksfull handling som hjälper såväl en själv som andra.

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.