Se Likheter och Känn Medkänsla på Kärlekens Väg

0

Att döma är en mental vana och den syftar till att skjuta bort obekväma känslor. Det är lättare att sätta etiketten ”dålig” eller ”bra” på någon än att hantera alla de olika känslor som personens beteenden ger upphov till. De trassliga nystan av blandade känslor som brukar ligga under våra värderingar kan innefatta olika former av rädsla, som chock, sorg, skuldkänslor, svek, besvikelser och osäkerhet.

Någons egoistiska beteende kan också utlösa känslor från tidigare upplevelser som utlöst en kvardröjande känslomässig smärta. Då blir våra värderingar en mur som vi reser för att förhindra att det fortsätter att göra ont.

Den fysiska sanningen är att människans ego är byggt på rädsla och därför är det viktigt att döma och värdera alla beslut och handlingar. Rädda beteenden härstammar från rädda övertygelser. Egot är stolt över att det är åtskilt från andra, unikt och bättre än de. För att upprätthålla den illusionen är det förstås nödvändigt för egot att skjuta andras ego i sank.

Att se likheter eller känna medkänsla är hotfullt för egots planer. Det har ju byggt upp tjocka murar av omdömen och värderingar för att slippa lägga märke till att andra människors ego är precis som deras.

Andliga elever förstår vilket högt pris vi betalar när vi värderar på det sättet. För det mesta väljer de medkänsla istället för värderingar och för detta val belönas de med inre frid. Men ändå tycks de mest hängivna elever ha begränsningar när det gäller vem man klarar att förlåta och hysa medkänsla för. Alla har sin egen gräns, men de flesta människor skulle nog hålla med om att personer som tillfogat svår smärta inte förtjänar att ”belönas” med förlåtelse. ”Öga för öga”, betyder för dem att hämnas, att personen som tillfogat dem smärta själv måste lida för att sona sina brott.

Enligt den filosofin vore förlåtelse detsamma som att säga: ”Det du gjorde var okej.” Men sanningen är att förlåtelse inte alls är detsamma som passivitet eller att godkänna det någon gjort.

När vi talar om förlåtelse här så finns det fyra nivåer av förlåtelsen:

Falsk förlåtelse, när man säger att man förlåter någon men egentligen inte menar det.

Förlåtelse utifrån ett dömande, när man förlåter någon för att man själv ska vara bättre än den andre personen – men fortfarande i själva verket håller fast vid oförrätten.

Förlåtelse från hjärtat, när man känner medkänsla för personen och vet att han eller hon bara begick ett misstag.

Förlåtelse utifrån en andlig sanning, när man ser att alla fel är illusioner och i själva verket aldrig har inträffat. Därför går det inte att döma och att förlåta är överflödigt – det finns ju ingenting att förlåta.

Att döma kan verka bra, eftersom det hjälper till att lägga ett avstånd mellan dig själv och dem du dömer. Om någon har sårat dig vill du ju undvika att bli sårad igen.

I den fysiska världen kan människor, som sagt, antingen gå kärlekens eller rädslans väg i varje ögonblick. Det är omöjligt att gå båda vägarna samtidigt. De människor som vi anser är ”pålitliga” eller ”goda” är sådana som oftast går kärlekens väg. Sedan händer det något som triggar egots rädsla och då hoppar de över på rädslans väg.

Våra handlingar följer alltid den väg vi valt och:

♦ om du går kärlekens väg, blir dina handlingar osjälviska, omtänksamma, medkännande, vänliga och på andra sätt kärleksfulla.

♦ om du går rädslans väg, blir dina handlingar själviska, tanklösa, tävlingsinriktade, hårda och på andra sätt uttryck för rädsla.

När vi går fram och tillbaka mellan rädslans och kärlekens väg skapar det alltid förvirring i en relation. Vi trodde att vi kände en person, som oftast gick kärlekens väg, men sedan förändrades han eller hon. Vad hände? Egot hävdar att vi egentligen aldrig känt personen på riktigt, utan att han eller hon är en bluff och inte går att lita på.

Men alla människor har en känslomässig trigger som kan puffa in dem i rädslobaserade tankar och handlingar. Om du dömer alla som någonsin handlar utifrån rädsla blir du väldigt ensam. Dessutom kommer du att döma dig själv för dina rädda handlingar. De finns inga hundraprocentigt kärleksfulla människor på jorden, inte ens du.

Våra verkliga jag är fullständigt kärleksfullt och vi kan känna den positiva resonansen inom oss så snart vi väljer en kärleksfull tanke eller handling. Om du väljer rädslestyrda vägar och handlingar kan obehaget vara nästan fysiskt påtagligt.

Det gamla talesättet ”som ni dömer andra må ni själva bli dömda” gäller verkligen här, för det råder ingen verklig separation mellan dig själv och andra. Detta kanske hjälper dig att förstå detta viktiga budskap: Tänk på en 8-figur, som är en oändlighetskurva. Den ena ringen på åttan är du själv och den andra ringen är någon annan. Lägg märke till att de två ringarna alltid är förbundna med varandra och speglar varandra perfekt.

~ Det höga priset för våra fördömanden innefattar även isolering från oss själva ~

Det du tänker om någon annan speglas tillbaka till dig, som en energi som färdas med i åttans figur och både du och den andre personen påverkas. Egots rädsloenergi känns vass, kall och ensam och båda sidorna av åttan kastas in i ett begränsande mörker.

Ställ detta i kontrast till att tänka kärleksfulla tankar till den andra ringen av åttan och få den energin speglad tillbaka till dig. Den känns som en varm, mjuk kram och den ger sitt stöd åt er båda. Detta är en expansiv energi som strålar lika starkt som Guds kärlek eller solens fysiska strålar.

Våra åsikter om andra kommer alltid tillbaka till oss. Om någon till exempel dömer dig, passa dig för att reagera genom att automatiskt döma den personen för att vara ”så dömande”. Att döma människor för att de går egots ärenden drabbar automatiskt dig själv också.

Samma loop uppstår när du kommer på dig själv med att vara dömande och sedan fördömer dig själv för att du går på rädslans väg. Egot insisterar på att du ska vara perfekt, för det får dig att känna sig bättre än andra.

Alla former av fördömanden är som affirmationer som skiljer oss från andra människor. De förnekar den andliga sanningen om 8-figuren som förbinder och påverkar oss alla. Gud ser bara, upplever bara och känner bara till kärleken. Gud ser ditt sanna jag, det som H*n ursprungligen skapade: oskyldigt och kärleksfullt. Detta är villkorslös kärlek och den kan du få kontakt med genom att upprepa Guds namn gång på gång. Guds namn försätter dig i samklang med minnet av din verkliga hemvist i livmodern av gudomlig, villkorslös kärlek.

När du minns denna grundläggande, andliga sanning blir hjärtat varmt och öppnar sig för kärleken. Hjärtat är som en portal genom vilken Guds kärlek kan färdas, till dem som behöver det.

Den villkorslösa kärleken lyfter dig och den skyddar dig också från andras egoenergier och handlingar. Guds gudomliga ljus strålar inom dig, från dig och runtomkring dig. Du älskar dig själv på samma sätt som du älskar andra, för du älskar Guds hela skapelse. Det finns ingen känsla av att du är mer eller mindre värd än någon annan, för det skulle innebära en tro på den separation som ligger till grund för rädslan.

Utdrag ur Doreen Virtues bok: 101 Messages Your Angels Want You to Know

Dela.

Om skribenten

Jag som skriver här är Carina Ehlers och är verksam som konstnär, medium - certifierad på Academy for Inner Potential, med Vendela Cederholm & Lottie Wahlin som lärare - och är även kunnig inom energi healing. Healing har jag lärt mig en del om, genom att delta i workshops i Kanada med Drömhealern Adam, sedermera Dr Adam McLeod, samt från hans böcker. En övergripande läkning behövs nu mer än någonsin - på hela vår planet - och jag känner mig kallad att göra skillnad, att skapa förändring och att föra in ljus och vara en liten del i det stora hela som hjälper till att gå en bättre Värld till mötes. Jag är inte ensam och det är fantastiskt att det faktiskt är så många, över hela vår Jord, som jobbar för att få in Ljus, Kärlek och att 'göra rätt'. Ju fler vi blir som ägnar mer av vår tid här i jordelivet för att inspirera andra till förändring, i kärleksfullhet, desto bättre och enklare blir det att få en bättre plats att leva på. Jag står inte bara för det jag tror på, utan förlitar mig även till en högre kraft och självklart finns mina hjälpare till hands - så som mina guider, änglar och nära och kära som har gått över till andra sidan. Att affirmera dagligen, släppa taget om sin vrede, förlåta och älska och uppskatta sig själv är en kärleksfull handling som hjälper såväl en själv som andra.

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.