När åtgärd uteblir känns sårbarheten i ens litenhet

2

Jag brukar inte skriva så mycket om mig själv här i bloggen men det håller inte längre att hålla tyst om den frustration och sårbarhet jag känner för närvarande. Idag när jag räknade efter så kommer väntetiden för att få en tand rotfylld att ha tagit över 4 månader. Är det verkligen acceptabelt?

Mitt förtroende för tandläkare har varit sisådär under hela livet och förtroendet blev inte bättre när min förra tandläkare kom att orsaka en amalgamförgiftning så att hela mitt system till sist höll på att kollapsa. Då, för 4 år sedan råkade en hel plastfyllning lossna när jag tuggade på en seg lakrits och under den där fyllningen satt kolsvart, gammalt amalgam kvar sedan barndomen. Det tog några dagar innan jag fick tid att åtgärda det hela och under dessa dagar hade jag inga problem utan de uppstod i samma ögonblick som jag reste mig ur tandläkarstolen.

När jag kom ut på gatan hade hela innandömet av munnen svällt upp och väl hemma igen så började även hals och så småningom även luftvägar att svälla igen. En doktor – som inte är min ordinarie – gav mig superstarka mediciner för att som hon sa, utrota svamp och allt vad det var som uppstått ur det hela. En dag när jag åkte in till Stockholm igen mindes jag inte riktigt om jag tagit min dos och tog en tablett mer än vad jag skulle och på kvällen fick jag åka akut till SÖS på grund av förmodad hjärtinfarkt. Den hjälp jag fick där styrde lyckligtvis upp det hela så att jag kunde åka hem igen nästkommande dag. Då slutade jag omedelbart, helt och hållet, med den starka Fluconasal-medicinen och kämpade på med andra alternativ.

Nåväl, mina tänder behöver såklart ses över emellanåt och i våras, i maj, sökte jag upp en ny tandläkare för en annan liten tand som hade gått av i ett hörn – men det enda som gjordes var en undersökning för 1.600 kr, samt en remittering till en specialisttandläkare eftersom hen fann en liten tand som behövdes rotfyllas. Sedan dröjde det ytterligare 7 veckor innan jag fick tid hos specialisten. Denne i sin tur gjorde ny undersökning med röntgen och konstaterade att tanden skulle rotfyllas. Därtill såg han att jag skulle behöva ytterligare en annan undersökning med en specialkamera som skulle kosta… jättemycket. Väldigt mycket pengar, mer än vad jag tjänar på 1 månad. Jag sa ja för vad annat kunde jag säga egentligen! Men ingenting alls åtgärdades då heller för nu kom semestrarna och de två tider som jag fick för att få det hela gjort ligger fortfarande i framtiden. Betala fick jag såklart göra ytterligare en gång till – för enbart lite röntgenplåtar – men ingenting lagades.

Det känns som jag bara betalar och betalar och samtidigt har jag gått här under hela den varma sommaren och haft ont från och till i den inflammerade tanden. Nu känns det faktiskt heltokigt och jag ringde denna dag och bad att få bli uppringd av specialisttandläkaren så fort som möjligt. Jag har ju betalat 2 gånger – uppemot 4000 kr – och inte fått någonting alls tillbaka. Detta kan inte vara rätt.

I juni månad var jag i Kanada där jag bland annat besökte en Naturopathic Doktor och det besöket var 3 gånger billigare än de två tandläkarbesöken tillsammans, och medan allting ordnades där och då i Kanada så har tandläkarna fortfarande inte gjort någonting annat än att ta betalt. Saftigt därtill.

Nu går jag här med min onda tand och hoppas på att få en snabbare tid så att specialisten kan åtgärda åtminstone rotfyllningen i den inflammerade tanden. Det skulle vara mycket hjälpande och stabilisera såväl mitt sårbara läge som frustrationen jag känner. Min smärttröskel – som första tandläkaren sa var hög – är nu nådd och när åtgärderna uteblir känns minsann sårbarheten i ens litenhet. Och i andra sammanhang härtill, får jag hålla tillgodo med smulorna medan andra tar hela kakan. Men varför misströsta? Nej det gör jag inte för jag vet att rättvisan alltid segrar, eftersom rättvisa och karma går hand i hand. Jag har såväl hopp som tro kvar och mitt hjärta slår varma och kärleksfulla slag och gör mig påmind om att det enbart är en världslig fas att ta sig igenom. Väl ute på andra sidan kommer nytt och bättre fram ur den sårbarhet som vänder litenheten till det motsatta.

Nya målningar har jag ändock skapat och denna slutförde jag igår. Det får en att tänka på annat än tandvärk i alla fall…

Dela.

Om skribenten

Jag som skriver här är Carina Ehlers och är verksam som konstnär, medium - certifierad på Academy for Inner Potential, med Vendela Cederholm & Lottie Wahlin som lärare - och är även kunnig inom energi healing. Healing har jag lärt mig en del om, genom att delta i workshops i Kanada med Drömhealern Adam, sedermera Dr Adam McLeod, samt från hans böcker. En övergripande läkning behövs nu mer än någonsin - på hela vår planet - och jag känner mig kallad att göra skillnad, att skapa förändring och att föra in ljus och vara en liten del i det stora hela som hjälper till att gå en bättre Värld till mötes. Jag är inte ensam och det är fantastiskt att det faktiskt är så många, över hela vår Jord, som jobbar för att få in Ljus, Kärlek och att 'göra rätt'. Ju fler vi blir som ägnar mer av vår tid här i jordelivet för att inspirera andra till förändring, i kärleksfullhet, desto bättre och enklare blir det att få en bättre plats att leva på. Jag står inte bara för det jag tror på, utan förlitar mig även till en högre kraft och självklart finns mina hjälpare till hands - så som mina guider, änglar och nära och kära som har gått över till andra sidan. Att affirmera dagligen, släppa taget om sin vrede, förlåta och älska och uppskatta sig själv är en kärleksfull handling som hjälper såväl en själv som andra.

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

2 kommentarer

  1. Hej finaste!
    Var i Sverige bor du? Jag har en otroligt duktig och kompetent tandläkare. Hon finns i Malmö. kontakta mig om du vill ha hennes nr.
    Jag har själv varit med om liknande som du och känner verkligen med dig.
    Kram,
    MariaO

Lämna en tanke

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.