Min konst verkar inte så intressant som budskapen gör

3

Idag, 29/9 på Mikael dagen, har jag haft vernissage på Galleri Albin Art här i Oslo. Just denna dag, för 27 år sedan så dog min lillebror Mikael. Han var 29 år – dog 29:de – på sin namnsdag Mikael!

Nåväl, 54 tavlor hängde jag upp igår kväll här i Oslo och idag på vernissagen var det lite knapert med besökare. Jag känner ju inte en endaste en här i Norge och som jag uppfattar det så ska man bjuda in sin egen krets av personer till sina utställningar. Men det fungerar inte i verkligheten för de man känner har redan sett ens konst etc. Hursomhelst så har jag annonserat i såväl Aftonposten som i Dagbladet som de stora tidningarna här i Norge heter, men likväl så kommer inget folk. Jag börjar fundera kring det jag gör och om jag gör det rätta som är satt för mig i livet att göra. Kanske det är något annat som jag ska ägna mer tid åt? Ja, naturligtvis vet jag att jag har andra strängar på min lyra för jag är faktiskt certifierat medium också och har gått på Akademin i Stockholm hos Vendela Cederholm, Lottie Wahlin och Birgitta Tholander. Numera har sistnämnda lämnat plats åt en ny lärare. Nåväl, jag har detta i bagaget och det är en fin och trygg grund och någonting som jag inte ångrar för en sekund i livet men samtidigt så har också konsten, plus mycket annat, funnits där och pockat på min uppmärksamhet så vad är det rätta egentligen? Ja, den frågan är det säkert många som ställer sig. Det är verkligen inte så lätt att veta.

Det jag funderar över här, och speciellt då avseende blogginläggen jag gör hos Tarotguiderna, är varför mina inlägg om min konst aldrig får så hög läs täthet som mina mediala budskap får. Så om jag ska rätta mig efter denna så kallade statistik då bör jag ägna mig mer åt det mediala och jag älskar även denna sträng som finns på min lyra. Men varför inte kombinera de båda inriktningarna och få det till att gå i linje med varann? Ja, det kan man verkligen fråga sig men så är det ju det där med tiden – vilken i sig egentligen bara är en illusion – fast å andra sidan så säger den kropp-sinne-ande enhet som man är emot och orkar inte med hur mycket som helst. Då får man göra val utifrån den plattform är på i detta nu. Dock enligt många inom det andligt mediala gebitet så hör konst och spirituellt, medialt och andligt ihop. I runda svängar så är det en och samma sak. Jag besökte det kända mediumet Jörgen Gustafsson för några år sedan och så tyckte i alla fall han och det är han absolut inte ensam om att tycka. Men ekonomin likväl som kropp och själ måste hänga med i denna komposition.

Endast 3 personer totalt kom på min vernissage idag och vilket arbete jag har lagt ner på detta. Alla andra utställningar inte att förglömma. Det kostar på att försöka vara konstnär. Inte bara i att prestera utan också att sköta allt arbete omkring. Att måla och skapa alster i alla de former är så roligt så roligt men sedan tillkommer så mycket arbete som inte syns i slutänden. Ramar ska spikas ihop och målas, alternativt införskaffas och målas. Därefter är det ett evinnerligt spikande för att få fast tavlan däri och ståltrådar för upphängning, vilka inte helt sällan är upphovsgivare till stora sår i nävarna.  Sedan är det hemsidor som ska uppdateras, tavlor som ska fotograferas, redigeras och sedan laddas in på uppemot 7 olika web-sidor. Sedan ska sidorna skötas och se snygga ut och därtill ska några betalas. Därtill kommer andra finansiella kostnader och det är såväl material som utställningskostnader och resor med mera med mera. I slutänden så blir det en brakförlust, ja om man nu ska se krasst på det hela.

Så nu står jag här till slut och har kommit fram till att någon förändring måste till för att jag ska orka med och ha råd med det hela. Jag funderar också kring hur många andra gör som håller på med att skriva till exempel mediala budskap på sina hemsidor. I USA och Kanada och även i Sverige med för den delen så är det många som lägger upp en knapp på sin hemsida där läsarna kan ge en donation. Dit har jag dock inte kommit ännu – fast tanken finns såklart eftersom jag ibland har lagt ner flera timmar på att skriva budskap här i denna blogg. Det är såklart jättefint och fantastiskt också att kunna glädja och hjälpa andra med det som man får till sig så för nu så låter jag allt bara vara som det är. Men jag skulle bli så glad om man kunde se även en del av det andra som jag gör och delar med mig av till världen.

Kram på er ~ Jag vet att ni ger ni också

 

 

Dela.

Om skribenten

Jag som skriver här är Carina Ehlers och är verksam som konstnär, medium - certifierad på Academy for Inner Potential, med Vendela Cederholm & Lottie Wahlin som lärare - och är även kunnig inom energi healing. Healing har jag lärt mig en del om, genom att delta i workshops i Kanada med Drömhealern Adam, sedermera Dr Adam McLeod, samt från hans böcker. En övergripande läkning behövs nu mer än någonsin - på hela vår planet - och jag känner mig kallad att göra skillnad, att skapa förändring och att föra in ljus och vara en liten del i det stora hela som hjälper till att gå en bättre Värld till mötes. Jag är inte ensam och det är fantastiskt att det faktiskt är så många, över hela vår Jord, som jobbar för att få in Ljus, Kärlek och att 'göra rätt'. Ju fler vi blir som ägnar mer av vår tid här i jordelivet för att inspirera andra till förändring, i kärleksfullhet, desto bättre och enklare blir det att få en bättre plats att leva på. Jag står inte bara för det jag tror på, utan förlitar mig även till en högre kraft och självklart finns mina hjälpare till hands - så som mina guider, änglar och nära och kära som har gått över till andra sidan. Att affirmera dagligen, släppa taget om sin vrede, förlåta och älska och uppskatta sig själv är en kärleksfull handling som hjälper såväl en själv som andra.

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

3 kommentarer

  1. Hej! Jag tycker att din konst är fantastisk! Jag tror att konst idag tyvärr inte är lika intressant liksom många andra hantverk, det märks generellt i samhället att det är mindre och svårare att få ut. Jag känner konstnärer som ställer ut, är helt fantastiska men det går trögt. Dom har målningen vid sidan om som en hobby numera och har någon utställning då och då. Lycka till!

  2. Tack till er båda och min tanke kring detta är att det inte handlar om att ge upp eller så för måla och skapa är en del av mig och det måste få finnas där. Jag fortsätter att måla såklart och det gör jag för att det är roligt, men att fortsätta med utställningar och skyhöga kostnader kring dem är något som jag kommer att dra ner på. Sedan är jag som sagt även medium, men också en vanlig människa som behöver ta hand om mig själv… Ja livet är verkligen en balansgång 🙂 Kram

Lämna en tanke

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.