Astrologin Bakom Den Stora Jupiter-Saturnus-Konjunktionen i Vattumannen: 21 december 2020

4

Astrologin bakom den stora Jupiter-Saturnus-Konjunktionen i Vattumannen: Sällsynt Himmelsk Händelse Jämsides med Vintersolståndet – På Årets Kortaste Dag

Ur en astrologisk aspekt är 21 december en av de viktigaste dagarna för detta år – 2020 – ett år som redan har levererat betydelsefulla planethändelser. En mycket sällsynt planetarisk tilldragelse, den stora konjunktionen av Jupiter och Saturnus i Vattumannen, äger rum tillsammans med årets vintersolstånd i Stenbocken. Detta möte av planetariska energier sker bara en gång vart tjugonde år, men det har inte hänt i Vattumannens tecken på över 600 år! Händelser och omständigheter kommer nu att äga rum för att tydliggöra vilka delar av vårt liv som håller oss tillbaka från de nya områden som vi behöver möta för att fortsätta vår väg framåt.

En sällsynt händelse inträffar när Jupiter, expansionsplaneten, har en kurs rakt mot Saturnus, begränsningarnas planet.

Vi kommer inte bara att KÄNNA detta betydelsefulla möte mellan Jupiter- och Saturnusenergier, vi kommer också att kunna få möjlighet att se det. Jupiter och Saturnus, de två största planeterna i solsystemet, bildar en särskilt lysande punkt den 21 december då de två giganterna möts i samma område på natthimlen. När du tittar upp mot himlen den 21 december kommer du inte att kunna missa planeternas möte. Det kommer att lysa ljust som en Julstjärna. Mötet – en så kallad konjunktion – är unikt eftersom planeterna ser ut att nästan smälta ihop. Dessa två motsatta energier som kommer samman, i den omvälvande Vattumannens tecken, är en indikation om den disciplin och struktur som är nödvändig för de stora steg vi behöver ta härnäst. Vi kommer att behöva välja att antingen luta oss mot möjligheten till en långsam, stilla och lugn utveckling eller vara pessimistiska då saker och ting inte kommer att ske så snabbt som vi önskar. Sluta inte att få dina drömmar förverkligade, men var realistisk och ärlig kring de hinder som ändå finns.

Fråga dig själv: Hur långt kan jag gå? och Var är jag villig att anstränga mig för att komma dit?

Att förändra kontexten i våra situationer kommer att bli nödvändigt. Allt är alltid ett val och det kommer att nyttjas för att styra mot vardera sidan – optimism eller pessimism. Denna kombination är klassiskt kopplad till depression så var uppmärksamt medveten om att inte bara titta på den negativa sidan av det som händer omkring dig. Med tanke på att Vattumannens tecken är en del av detta “möte” av energier så kan vi gå utanför de vanliga gränserna och bli attraherade att “tänka utanför ramarna.” Utmana dig själv att utnyttja den uppfinningsrika, ovanliga och kollektiva sidan av Vattumannen! På detta sätt kan denna kombination bli ganska värdefull – och dessutom betydelsefullt nyskapande.

Trots alla begränsningar som omger oss kan vi välja att växa och utvecklas. Både Saturnus och Jupiter kommer att hjälpa oss att skapa den nödvändiga dynamiken för att utveckla en ny typ av struktur eller ram för att expandera våra liv. Saturnus kan ge dig nödvändig disciplin för att tämja Jupiters vilda vägar. När vi går in 2021 kan vi förvänta oss att gå in i en helt ny och annan typ av världsdynamik. Med tanke på Vattumannens oförutsägbarhet kommer det dock att finnas många oväntade vändpunkter som härrör från detta när vi går in i nästa.

Några tips för att få dessa motsatta energier att fungera för dig inkluderar:

 • Leta efter expansionstillväxt men var ärlig avseende tiden och tålamodet (Saturnus) det tar för tillväxt (Jupiter).
 • Expandera affärsmål på försiktiga och varsamma sätt.
 • Finn nya sätt att hantera rastlöshet och otålighet; Vattumannens aspekt säger EXPERIMENTERA med något nytt.
 • Ju mer du kan komma in i ett disciplinärt sinnestillstånd, desto bättre blir du på att hantera dessa polära motsatser.
 • Se upp för uppror mot införda begränsningar (detta kommer sannolikt att kopplas samman med människor som blir trötta och slitna från ett närbeläget år av pandemirestriktioner).
 • Förbered dig på att fatta beslut om du ska ta bort något från ditt liv – eller bygga upp det till en högre nivå, steg för steg.
 • Var redo att möta dina egna blockeringar och självbegränsningar – inklusive de saker som håller dig tillbaka plus begränsningar som läggs på dig efter omständigheterna.
 • Omfamna radikal förändring (till exempel: förändring av jobb, boendesituation, relation, familjedynamik, etc); vissa kan uppfatta de nödvändiga förändringarna som inträffar, som katastrofala, men där de till slut blir ganska lyckliga.

Dela.

Om skribenten

Jag som skriver här är Carina Ehlers och är verksam som medium och konstnär - certifierad på Academy for Inner Potential, med Vendela Cederholm & Lottie Wahlin som lärare. Är även kunnig inom energi healing. Healing har jag lärt genom litteratur samt i olika workshops, bl a i Kanada med Drömhealern Adam. En övergripande läkning behövs nu mer än någonsin - på hela vår planet - och jag hoppas kunna vara till hjälp, och dra ett strå till stacken för att föra in ljus, glädje och kärleksfullhet. Jag är inte ensam och det är fantastiskt att det faktiskt är så många över hela vår jord som jobbar för detta ändamål. Ju fler vi blir som ägnar mer av vår tid här i jordelivet för att inspirera andra till förändring, i kärleksfullhet, desto bättre och enklare blir det att få en bättre plats att leva på. Jag förlitar mig till en högre kraft, en gudomlig kärleksfull källa som självklart vet bättre än jag gör. Mitt ande-team (nära och kära, guider och änglar) finns också till hands och hjälper när så krävs. Att affirmera dagligen, släppa taget om sin vrede, förlåta och älska och uppskatta sig själv är en kärleksfull handling som hjälper såväl en själv som andra. För det börjar alltid med oss själva. Om du inte kan älska dig själv så hur kan då till exempel en partner älska dig?

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

4 kommentarer

 1. magpie den

  Intressant! Tack för detta 🙂 Undrar om detta är en bra dag att gifta sig?..:D

  • livskraftsorientering den

   Det svaret vet du innerst inne själv så sitt i ditt eget Ljus och “lyssna” – känns det bra så… just go for it ? eller om det känns si sådär så avvakta lite och invänta till den stund då det känns rätt. Kram ??

   • magpie den

    Tack! Kram kram 🙂

 2. Tor Wadmark den

  Var det konjunkturen Jupiter och Saturnus som herdarna såg i tecken när

Lämna en tanke

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.