Söndagens Tarotkort ~ Kung i Svärd (även the Knight)

0

Kung i Svärd representerar rättvisa och etik, det ultimata i logiskt tänkande och resonemang. Kortet pekar på den del av oss som kan se, förstå och lösa alla problem enkelt och utan besvär. Vi kanske betecknar Kungen av Svärds egenskaper till andra, sådana som myndigheter: “De” är smarta, “De” är artikulerade, “De” är de som kan lösa problem och förändra nationer. Ändå representerar detta kort den bedömning, intellekt, förutseendet och försiktighet – som finns i var och en av oss.

Eftersom Kungen av Svärds mentala kapacitet är stor så betraktas detta kort som kraftfullt och effektivt när du känner dig upprörd eller vilsen. Ändå, till skillnad från så många så kallade “stora” tänkare, är han också rättvis och etisk, vilket gör honom jämförbar med den typ av domare eller ledare som världen så väl behöver idag. Kung i svärd kan betyda att du snart kommer till en viktig insikt, eller att du kommer att ta reda på något som är viktigt.

Detta kort kan även tyda på den rebelliske tonåringen som rasar mot världen och all dess orättvisa. Han talar rakt på sak utan att ta hänsyn till konsekvenserna, exempelvis såsom att skada människors känslor. Det här kortet kan representera en del av oss själva som inte vill släppa vår vrede och erkänna att det som är bakomliggande kan vara sårbarhet eller en känsla av att vi agerar utan fattning. Dessa känslor kan ha kommit från en tid då vi kritiserades eller blev underkuvade, vilket fick oss att känna osäkerhet och att undertrycka en del av vår livsenergi. Men om vi kan vända det här kan vi utnyttja denna energi och använda den till vår fördel. Vi kan då vara i en bra position för att rätta till några av de felen i våra liv eller till och med i världen, och använda våra starka röster för att tala på ett mer övervägt, medkännande och effektivt sätt.

Tolkning: En aktiv och bestämd person. Erfaren. Auktoritär. Behärskad. Befallande. Professionell. Mycket analytisk. Rättfärdig. Kraftfull. Överlägsen. En person med många idéer, tankar och planer. Tapperhet. Händighet. Hjältedåd. Omvänt: En person som kan driva ett ärende till ruinens brant. Grymhet. Konflikt. Själviskhet. Sadism. En som orsakar onödig oreda och sorg. Perversitet. Oförmåga. Oförskämdhet. Dispyt (eller fördärv) över en kvinna. Impulsiva misstag. Högfärdig dåre. Anspråkslöshet.

Aleister Crowley’s TOTH Tarotlek * * * https://carinaehlers.se/
Jag önskar er alla en fin söndag och själv väljer jag Kärlek istället för Rädsla.
Dela.

Om skribenten

Jag som skriver här är Carina Ehlers och är verksam som medium och konstnär - certifierad på Academy for Inner Potential, med Vendela Cederholm & Lottie Wahlin som lärare. Är även kunnig inom energi healing. Healing har jag lärt genom litteratur samt i olika workshops, bl a i Kanada med Drömhealern Adam. En övergripande läkning behövs nu mer än någonsin - på hela vår planet - och jag hoppas kunna vara till hjälp, och dra ett strå till stacken för att föra in ljus, glädje och kärleksfullhet. Jag är inte ensam och det är fantastiskt att det faktiskt är så många över hela vår jord som jobbar för detta ändamål. Ju fler vi blir som ägnar mer av vår tid här i jordelivet för att inspirera andra till förändring, i kärleksfullhet, desto bättre och enklare blir det att få en bättre plats att leva på. Jag förlitar mig till en högre kraft, en gudomlig kärleksfull källa som självklart vet bättre än jag gör. Mitt ande-team (nära och kära, guider och änglar) finns också till hands och hjälper när så krävs. Att affirmera dagligen, släppa taget om sin vrede, förlåta och älska och uppskatta sig själv är en kärleksfull handling som hjälper såväl en själv som andra. För det börjar alltid med oss själva. Om du inte kan älska dig själv så hur kan då till exempel en partner älska dig?

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.