Dagens Tarotkort ~ Två i Bägare

2

Två i Bägare är ett kort som står för sammankoppling, en sammanlänkning av något slag. Det representerar vanligtvis en förening mellan två personer, men kan också vara fusionen av två sinnen eller av två idéer. Två i Bägare är ett av de där oumbärliga, essentiella typ – ”du kommer att träffa en lång, mörk-främling-tarotklichéer!” Det kan sannerligen signalera om en romantisk attraktion, antingen för närvarande i ditt liv eller att det så småningom kommer att bli verkligt för dig. Kortet kan också representera konsten att hjälpa varandra: ett tillfälligt möte av två själar, som hjälper varandra en bit på vägen och njuter av varandras sällskap. Kärnan i detta kort är förbindelse/relation/koppling. Det talar om samförståndet, enheten av två aspekter och de gåtor, problem och uppgifter som detta för med sig. För att två själar, två sinnen eller till och med två separata delar av oss själva ska kunna sluta upp till en enhet så kan det behövas några korseldar eller en del smärta. För då blir vi mer härdade och ”elastiska” vilket möjliggör att vi enklare kan ta emot mer framstående och nobla människor, väsen, med mera. Vi blir kapabla att ta in mer än enbart sådant som kommer från oss själva. Hur som helst så återspeglar kortet försoning också, eftersom de båda halvorna kastas isär, och tillbaka tillsammans i dansen mot harmoni.

Betydelse ur lite annan synvinkel: Konkret så refererar Tvåan i Bägare till något ganska positivt, för det är ett av de mer gynnsammaste av korten i tarotleken – avseende relationer, vare sig det handlar om romantiska, men även affärsrelationer eller på annat sätt. Det antyder att ett nytt partnerskap är på gång, och det kommer att skapas med balans, respekt och ära.

När Tvåan i Bägare dyker upp så är det en indikation på ett partnerskap som bygger på styrkan, en stark koppling och ett balanserat och jämnt partnerskap. Utbytet av bägare antyder att varje inblandad parts känslor sammanflätas med den andres, och varje aktörs känslor har djupgående påverkan på den andre. Här indikeras att det handlar om ett kraftfullt och stabilt par, och glädjen över att två blir en.

Tolkning och dess begrepp handlar om: Kärlek. Begynnande eller förnyad vänskap. Passion. Strålande glädje. Varm vänskap. Förening. Engagemang. Förståelse. Samarbete. Partnerskap. Äktenskap.    Omvänt: Otillfredställd kärlek. Falsk vänskap. Oroliga relationer. Skilsmässa. Separation. Ogynnsamma begär. Vårdslöshet. Utsvävningar. Frosseri. Överdåd. Motstånd. Missförståelse.


Aleister Crowley’s TOTH Tarotlek * * * https://carinaehlers.se/

~ The joy of two becoming one. ~

Dela.

Om skribenten

Jag som skriver här är Carina Ehlers och är verksam som medium och konstnär - certifierad på Academy for Inner Potential, med Vendela Cederholm & Lottie Wahlin som lärare. Är även kunnig inom energi healing. Healing har jag lärt genom litteratur samt i olika workshops, bl a i Kanada med Drömhealern Adam. En övergripande läkning behövs nu mer än någonsin - på hela vår planet - och jag hoppas kunna vara till hjälp, och dra ett strå till stacken för att föra in ljus, glädje och kärleksfullhet. Jag är inte ensam och det är fantastiskt att det faktiskt är så många över hela vår jord som jobbar för detta ändamål. Ju fler vi blir som ägnar mer av vår tid här i jordelivet för att inspirera andra till förändring, i kärleksfullhet, desto bättre och enklare blir det att få en bättre plats att leva på. Jag förlitar mig till en högre kraft, en gudomlig kärleksfull källa som självklart vet bättre än jag gör. Mitt ande-team (nära och kära, guider och änglar) finns också till hands och hjälper när så krävs. Att affirmera dagligen, släppa taget om sin vrede, förlåta och älska och uppskatta sig själv är en kärleksfull handling som hjälper såväl en själv som andra. För det börjar alltid med oss själva. Om du inte kan älska dig själv så hur kan då till exempel en partner älska dig?

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

2 kommentarer

  1. Leischa den

    Tack så mkt, det är andra gången på ngr dagar som två i bägare dyker upp för mej?❤

  2. livskraftsorientering den

    Det är säkerligen ett tecken och att du ska ta till dig något utav det som föreslås. Du känner själv. Kram 🙂

Lämna en tanke

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.