Att Veta Din Själs Syfte

0

Undrar du någonsin vad du gör här och vad din själs syfte är i detta jordeliv?

“Om du följer din lycka, sätter du dig själv på ett slags spår som har varit där hela tiden, som väntar på dig – och det liv du borde leva är det du lever.” – Joseph Campbell

Källa: CCO Creative Commons

Din själs syfte är orsaken till varför du är här på jorden just nu. Det du letar efter eller söker är förmodligen länkat till din själs syfte. Det är en aspekt av ditt liv som driver dig och rör dig framåt.

När du känner till/vet din själs syfte är du nöjd med ditt liv. När ditt livstema är rätt för dig känner du en känsla av flöde, som om du är på väg i rätt riktning. Allt känns rätt. I sin bok Flow (2008) säger Mihaly Csikszentmihalyi att när du utnyttjar din själs syfte känner du en känsla av harmoni.

Snarare än att följa den väg som någon annan har föreslagit, verkar de “i flow/flödet” leva sina utvalda, autentiska drömmar. När ditt tema är sammankopplat till ditt syfte kommer du att känna dig motiverad och detta i sin tur gör dig lycklig.

En del människor känner till själens syfte tidigt i livet, medan andra upptäcker det senare. Ibland uppstår en själs syfte som svar på en barndomsupplevelse, som kan ha varit ha varit glädjefylld, eller möjligen relaterad till trauma.

Det finns dock saker som inte vårdar eller ger näring åt vår själs syfte. Vi måste släppa det som inte längre tjänar oss, oavsett om det är tankar, aktiviteter eller beteenden. Till exempel, om du känner dig obekväm med någon, överväg att låta vederbörande gå sin egen väg. Din själ ger dig ett meddelande. Kanske denna individ tar bort all glädje från dig och ditt liv.

I sin bok The Art of Healing (2013) säger Bernie Siegel, M.D., att han tror att vår själs syfte är att uppnå den verkliga balansen vi behöver för att använda våra kroppar och ljus för att bli själfulla i våra handlingar. Han föreslår att vi tänker på oss själva som ljus, med lågorna som sträcker sig till himlen i hopp om att det kommer i förbindelse med det gudomliga.

Han föreslår att man tänker på vaxet och veken som våra kroppar, som hjälper till att länka och jorda oss. Medan ljuset brinner, förbrukar flamman vaxet och dess kvalitet bestäms av hur ren lågan är. Detta ljus kan faktiskt belysa vår värld genom att dela dess kärlek och ljus.

Om du befinner dig vid en vägkorsning i ditt liv är det kanske dags att ställa dig själv några heliga eller väckande frågor som inspirerar till transformation. Här är några stycken som du kanske kan fråga dig själv – eftersom de kan vara ledtrådar till din själs syfte:

Vad är jag bra på?

Vilken del av min dag är glädjefull?

Vad gav mig glädje som barn?

Vad i mitt liv tjänar mig inte längre – känslomässigt, fysiskt och andligt?

Finns det några synkronistiska händelser som kan vara en ledtråd till min själs syfte?

Har jag varit med om några olyckor som tjänade som ett uppvaknande åt mig?

Vem eller vilka är mina förebilder och ikoner?

Vad lär jag ofta andra?

Vilka är mina drömmar och önskningar?

Hur hjälper jag andra att transformera?

Om jag hade ett år att leva, vad skulle jag göra?

Att hitta din själs syfte kan ses som en utredningsresa eller en skattjakt. Om du är en andligt sökande person så är du redan på den här vägen. Det är viktigt att vara självmedveten och vaken mot alla möjligheter som kan dyka upp. Det handlar om att ställa frågor som tar dig “hem” till den plats du var tänkt att vara på. En del människor vet tidigt vad deras själ har för syfte, men för andra tar det tid och att testa, våga pröva, undersöka, laborera och experimentera.

~ * ~

Källa: CCO Creative Commons
Dela.

Om skribenten

Jag som skriver här är Carina Ehlers och är verksam som konstnär, medium - certifierad på Academy for Inner Potential, med Vendela Cederholm & Lottie Wahlin som lärare - och är även kunnig inom energi healing. Healing har jag lärt mig en del om, genom att delta i workshops i Kanada med Drömhealern Adam, sedermera Dr Adam McLeod, samt från hans böcker. En övergripande läkning behövs nu mer än någonsin - på hela vår planet - och jag känner mig kallad att göra skillnad, att skapa förändring och att föra in ljus och vara en liten del i det stora hela som hjälper till att gå en bättre Värld till mötes. Jag är inte ensam och det är fantastiskt att det faktiskt är så många, över hela vår Jord, som jobbar för att få in Ljus, Kärlek och att 'göra rätt'. Ju fler vi blir som ägnar mer av vår tid här i jordelivet för att inspirera andra till förändring, i kärleksfullhet, desto bättre och enklare blir det att få en bättre plats att leva på. Jag står inte bara för det jag tror på, utan förlitar mig även till en högre kraft och självklart finns mina hjälpare till hands - så som mina guider, änglar och nära och kära som har gått över till andra sidan. Att affirmera dagligen, släppa taget om sin vrede, förlåta och älska och uppskatta sig själv är en kärleksfull handling som hjälper såväl en själv som andra.

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.