Enhet – Tid – Rum & Ett med Helheten

0

Fanns där något innan skapelsen? Ja, enligt många klassiska källor och även enligt Edgar Cayces sessioner fanns det något innan något skapades som orsakade skapandet att börja. Potentialen för skapelsen låg latent i en pre-skapande tomhet. Cayce – känd som den sovande profeten och en genom tidernas mest träffsäkra medium – hänvisade ofta till det som ”den första impulsen, den första orsaken.” Ett bra sätt för oss att förstå hur det kan vara något innan skapelsen är att tänka på den oändliga tomheten som ett medvetande, ungefär som vårt eget, förutom att detta medvetande var oändligt och fullkomligt stilla, inga tankar, bara tyst. Att föreställa sig detta med våra egna sinnen är en av meditationens nivåer: Ett klart, stilla sinne – svårt att ha till och med under ett par minuter.

Vid någon tidpunkt började detta oändliga sinne att röra sig, tänka och skapandet började. Föreställ dig hur tanken om ljuset vaknade och hur det oändliga sinnet lekte med denna tanke och kom på stjärnor och galaxer i alla former, storlekar och färger. Cayce säger, att vid någon tidpunkt i denna föreställningsprocess tänkte det Universella Medvetandet ut följeslagare till sig, följeslagare skapades till dess egen avbild: Sinnen, med liv, kreativitet och fri vilja. Otaliga små sinnen utformades i det enda, oändliga sinnet.

Först blev vi alla medvetet anslutna till det Enda Sinnet. Men allt eftersom vi började använda den fria viljan för att uppleva individuellt medvetande fokuserade vi mer på vårt eget individuella medvetande och förlorade gradvis anslutningen till det Oändliga Sinnet. Eftersom det inte fanns någonstans att gå bortom Helheten förlorade vi helt enkelt överensstämmelsen i vår medvetenhet om vår enhet med det Oändliga Medvetandet. Idag, miljarder år efter att det hela började, kämpar vi för att återfå och behålla medveten medvetenhet om Ett Sinne inom vilket vi alla existerar och som vi alla är avsedda att medvetet vara följeslagare med för evigt – om vi så önskar.

Häpnadsväckande säger Cayce ”det finns ingen tid, inget rum.” Han förklarar att det faktiskt inte finns något här eller där. Som det framgår av hans sessioner kunde han tala om för oss vad vi (våra djupare själv) trodde för eoner sedan, som om det var igår, och fysiskt kunde han vara i Virginia Beach medan han tittade på en person i San Diego! Under sessionen fanns det verkligen ingen tid, inget rum. Allt var ett.

Cayce uttryckte det så här:

Lär dig detta väl: För det första, livets kontinuitet. Det finns ingen tid, det är tid. Det finns inget rum, det är en plats. Det finns ingen kraft, annat än all kraft i dess olika faser och tillämpningar… Individen är en sådan del av Gud att ens tankar kan bli brott eller mirakel, för tankar är gärningar… Att det man utmäter måste man möta igen. Det man tillämpar måste man tillämpa om och om igen tills enheten, tid, rum, kraft eller den egna individen är ett med helheten.

Som väl var så instruerade Cayce för oss som tredimensionella varelser att tid och rum var användbara verktyg som själar i utveckling kan använda dag för dag i den stegvisa processen för tillämpning och upplysning. Hans djupare sinne ville dock inte att vi skulle gå vilse i våra begränsningar i tid och rum, utan uppmuntrade oss att avsätta tid och rum för att uppleva att vara utan tid och rum, med andra ord, enhet.

Mind Over Matter – beskuren oljemålning av mig
Dela.

Om skribenten

Jag som skriver här är Carina Ehlers och är verksam som medium och konstnär - certifierad på Academy for Inner Potential, med Vendela Cederholm & Lottie Wahlin som lärare. Är även kunnig inom energi healing. Healing har jag lärt genom litteratur samt i olika workshops, bl a i Kanada med Drömhealern Adam. En övergripande läkning behövs nu mer än någonsin - på hela vår planet - och jag hoppas kunna vara till hjälp, och dra ett strå till stacken för att föra in ljus, glädje och kärleksfullhet. Jag är inte ensam och det är fantastiskt att det faktiskt är så många över hela vår jord som jobbar för detta ändamål. Ju fler vi blir som ägnar mer av vår tid här i jordelivet för att inspirera andra till förändring, i kärleksfullhet, desto bättre och enklare blir det att få en bättre plats att leva på. Jag förlitar mig till en högre kraft, en gudomlig kärleksfull källa som självklart vet bättre än jag gör. Mitt ande-team (nära och kära, guider och änglar) finns också till hands och hjälper när så krävs. Att affirmera dagligen, släppa taget om sin vrede, förlåta och älska och uppskatta sig själv är en kärleksfull handling som hjälper såväl en själv som andra. För det börjar alltid med oss själva. Om du inte kan älska dig själv så hur kan då till exempel en partner älska dig?

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.