Varför är det så viktigt att ha ”rätt” – för någon annan än dig själv

0

Föreställ dig två människor som står bredvid varandra, och så kommer en ny person och ställer sig mellan dem. De två första får frågan: ”På vilken sida står den nya personen?” Den ena skulle sanningsenligt svara: ”Till vänster om mig.” Den andre skulle helt riktigt svara: ”På min högra sida.” I detta exempel är det lätt att se att vardera personen – utifrån sin individuella position och sitt perspektiv svarar enligt sin egen sanning.

Ponera sedan att en godispåse placeras framför två människor och får frågan: ”Är detta bra för er?” Den person som inte äter socker skulle med kraft svara ”Absolut inte!” och den andre som tycker om sötsaker skulle svara: ”Ja, absolut!” Återigen, vem har rätt? Utifrån deras unika position, synvinkel och åsikt så har båda rätt. Var och en delar med sig av sin sanning.

”Hur skulle det vara”, argumenterar den som älskar smågodis” om ingen längre gillade smågodis? All världens godisaffärer skulle försvinna, då har jag inte längre friheten att köpa och äta smågodis, ifall jag inte producerar, fixar och ordnar mitt eget – det är inte rättvist! Du borde också gilla smågodis”! Den andre säger: ”Kära nån, om alla åt som du skulle de bli sjuka! I slutänden får jag betala för människor som inte tar ansvar för sin hälsa. Det tänker jag inte understödja! ”Vem har rätt? Återigen så har var och en delat med sig av sin egen sanning. Båda lever i den verklighet som de tror på.

Det skulle vara långt mer främjande om den som inte gillar smågodis sa: ”Så underbart att du väljer det som gläder dig! Jag är så glad att du har funnit det som resonerar med dig. Jag tror att jag ska börja ge dig min smågodis-påse.” Den andre svarar: Tack! Jag hoppas att du hittar andra sätt att njuta av sötman i ditt liv, som är i samklang med dig. Kanske du kommer att tycka att min kärlek och acceptans är söt!” De kramas och går åt var sitt håll i frid – den ene till godisbutiken och den andre för att njuta av en måltid direkt från trädgårdslandet.

Så frågan är inte om vi har rätt eller inte. I vårt eget sinne och vår verklighet har vi alltid rätt. En bättre fråga än ”Har jag rätt” skulle kunna vara ”Är min position, mitt perspektiv och min åsikt användbar? Gör det mig lycklig? Om inte, kan jag finna en mer positiv och kraftfull åsikt?

Projicera denna tanke till de frågor där så många på vår Jord inte är av samma åsikt. ”Vem är den rätte ledaren för ett land?” ”Är vacciner bra för oss?” ”Är religioner hjälpande?” ”Är ateism hjälpande?” ”Är alternativmedicin att föredra?” eller ”Är skolmedicinen att föredra?” eller ”Är ett samarbete dessa emellan till gagn för människan?” ”Är materia åtskild från ande?” ”Är jorden ett levande väsen?” ”Förklara varför?”

Ja, listan kan göras lång och vi har vår alldeles egen utgångspunkt kring hur vi svarar här.

Om vi ber en miljon människor besvara dessa frågor – genom sin unika position, sitt perspektiv och sin åsikt – då skulle det ge oss en miljon något olika svar! Möjligen något att begrunda, och reflektera över – vem har rätt? Vem har fel? Och inte minst, i allt detta, dyker en fråga upp hos mig och det är om Rätt kontra Fel, Gott kontra Ont, Vacker eller Ful, etcetera verkligen är eftersträvansvärt nu när vi undan för undan närmar oss ett mer heltäckande, eller en kollektiv medvetande förhöjning? Det polariserande dualistiska medvetandet är mer eller mindre på upphällning så här gäller det att hänga med. Fast det är en annan fråga och det får vi titta närmare på en annan gång.

Hursomhelst!

Det Finns fortfarande en del människor på Jorden som tror att världen är platt. De har räknat sin matematik, kommit fram med sina argument och i deras verklighet är världen platt. Det skulle krävas att någon som är tillräckligt modig lägger tidigare uppfattningar åt sidan och utforskar dem bortom de gränser som de uppfattar, för att uppleva världen som rund. ”Aha!”, säger ni! ”De är galna! – Världen ÄR rund” och egentligen skulle jag vilja säga till dem av er som insisterar på denna sanning, att i enlighet med er position, ert perspektiv, er vetenskap och åsikt så är den rund. 

Jag stannar upp här för denna gång och kanske detta får någon att reflektera något lite kring det sagda.

Allt gott och lev i glädjefullhet. Du är unik och alldeles underbar.

Akvarellmålning av mig
Dela.

Om skribenten

Jag som skriver här är Carina Ehlers och är verksam som medium och konstnär - certifierad på Academy for Inner Potential, med Vendela Cederholm & Lottie Wahlin som lärare. Är även kunnig inom energi healing. Healing har jag lärt genom litteratur samt i olika workshops, bl a i Kanada med Drömhealern Adam. En övergripande läkning behövs nu mer än någonsin - på hela vår planet - och jag hoppas kunna vara till hjälp, och dra ett strå till stacken för att föra in ljus, glädje och kärleksfullhet. Jag är inte ensam och det är fantastiskt att det faktiskt är så många över hela vår jord som jobbar för detta ändamål. Ju fler vi blir som ägnar mer av vår tid här i jordelivet för att inspirera andra till förändring, i kärleksfullhet, desto bättre och enklare blir det att få en bättre plats att leva på. Jag förlitar mig till en högre kraft, en gudomlig kärleksfull källa som självklart vet bättre än jag gör. Mitt ande-team (nära och kära, guider och änglar) finns också till hands och hjälper när så krävs. Att affirmera dagligen, släppa taget om sin vrede, förlåta och älska och uppskatta sig själv är en kärleksfull handling som hjälper såväl en själv som andra. För det börjar alltid med oss själva. Om du inte kan älska dig själv så hur kan då till exempel en partner älska dig?

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.