Om Intentioner och DNA – Healing

0

Eftersom boken Intention Heals av Drömhealern Adam / DreamHealer Adam – numera Dr Adam McLeod – ännu inte finns på svenska har jag gjort en egen översättning och tycker att ett stycke om Avsikter/Intentioner är så intressant att jag delar ett litet utdrag här i min blogg.

”Kraft är förmågan att omsätta avsikter i verkligheten och sedan underhålla den.” – Warren Bennis

 

Intentioner eller avsikter är målbaserat tänkande. Vad händer i din kropp med en avsikt? En avsikt aktiverar nervceller i hjärnan genom att faktiskt skicka signaler från en nervcell till en annan som varnar hela ditt väsen.

När du på en större skala tänker en tanke så skickar dina nervceller signaler långt utanför din fysiska kropp, vilka genljuder i din egen unika frekvens. Din resonans ansluter dig till det universella energifältet som kan beskrivas som insamling av all information om allt i universum och dess anslutning till allt annat.

Detta fält finns på alla platser och vid alla tillfällen samtidigt som sammanbinder alla tidigare, nuvarande och alla troliga framtida händelser. Det är en mall för informationsutbyte; och en mall vi faktiskt får tillgång till med fokuserad avsikt. Vi är verkligen formidabla varelser.

Din kropp består av triljoner celler, där sker ett oräkneligt antal kemiska reaktioner som äger rum varje sekund. Alla dessa reaktioner är påverkade på en molekylär nivå genom dina avsikter, vilka är den drivande källan som manipulerar energi och informations system.

När du förväntar dig ett positivt resultat, sänder du denna avsikt inom dig själv och då inleds en kaskad av biokemiska reaktioner i din kropp. Din avsikt har satt allt i rörelse för att påverka händelserna så att de är i linje med dina tankar. Dina avsikter påverkar saker långt bortom din medvetenhet. Din kropp lyssnar på vad du själv säger och reagerar därefter. Snacka om att ta kontroll!

Precis som en förälder är ansvarig för sin avkomma så är du ansvarig för välmående av varje cell i din kropp. Tänk i termer av föräldraskap om dina celler, då du bara ger det som är bäst för dem. Förse dina celler med de bästa möjliga ingredienserna för optimal fysisk och psykisk hälsa. Uppmuntra dig själv med positiva tankar, precis som du skulle inspirera ditt barn.

Som Adam förklarat i en tidigare vetenskaplig handling…

Det finns en mängd vetenskapliga bevis på att våra avsikter påverkar våra biologiska mekanismer som i sin tur påverkar läkningsprocessen. Det har bevisats experimentellt att mentala bilder och avsikter, riktade till specifika delar av vår kropp faktiskt producerar betydelsefulla fysiologiska förändringar. (ADER, R. (1981) Psykoneuro immunologi.) Särskilda avsikter verkar ändra frekvensen i energifälten, som ger riktning till specifika läknings vägar.

Ett sådant experiment gjordes av HeartMath Research Center (HjärtMatematiskt Forsknings Center) för effekten av medveten avsikt på mänskligt DNA (arvsmassa). (R. McCraty, G. Rein, et al. (2003). ”Modulering av DNA Bekräftelse av Hjärt-Fokuserade Avsikter”, HeartMath Research.)

Experimenten visar att DNA verkligen har ändrat sin form när forskarna medvetet, fokuserat med olika känslor mot DNA.

När forskarna har skickat kärleksfulla känslor mot DNA prover blir DNA strängarna längre eller utrullade som i ett avkopplande läge. Omvänt gäller när forskarna skickade vrede, rädsla eller stress mot DNA´’:na’, då spändes de åt och blev kortare. Hopdragningen, eller kontraktionen relaterade direkt till genuttryck. Detta öppnar till fantastiska möjligheter så att våra sinnen kan få möjlighet att medvetet förändra DNA uttryck.

Bokstavligen är formen på din framtid i slutänden ditt beslut. Du skapar formen på vad som komma skall. Du kommer att manifestera det du fokuserar på.

Du kan göra en medveten ansträngning för att ändra dina automatiska stressreaktioner. Du kan lära dig att reagera på situationer med ett mer kärleksfullt svar. Ta för ana att sätta dig själv i den andre personens skor. Till exempel nästa gång när en telefonförsäljare ringer så kan du motstå frestelsen att reagera med plötslig och abrupt vrede.

Förändring är ett val. – Adam

Dela.

Om skribenten

Jag som skriver här är Carina Ehlers och är verksam som medium och konstnär - certifierad på Academy for Inner Potential, med Vendela Cederholm & Lottie Wahlin som lärare. Är även kunnig inom energi healing. Healing har jag lärt genom litteratur samt i olika workshops, bl a i Kanada med Drömhealern Adam. En övergripande läkning behövs nu mer än någonsin - på hela vår planet - och jag hoppas kunna vara till hjälp, och dra ett strå till stacken för att föra in ljus, glädje och kärleksfullhet. Jag är inte ensam och det är fantastiskt att det faktiskt är så många över hela vår jord som jobbar för detta ändamål. Ju fler vi blir som ägnar mer av vår tid här i jordelivet för att inspirera andra till förändring, i kärleksfullhet, desto bättre och enklare blir det att få en bättre plats att leva på. Jag förlitar mig till en högre kraft, en gudomlig kärleksfull källa som självklart vet bättre än jag gör. Mitt ande-team (nära och kära, guider och änglar) finns också till hands och hjälper när så krävs. Att affirmera dagligen, släppa taget om sin vrede, förlåta och älska och uppskatta sig själv är en kärleksfull handling som hjälper såväl en själv som andra. För det börjar alltid med oss själva. Om du inte kan älska dig själv så hur kan då till exempel en partner älska dig?

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.