Upplevelserik resa till Kanada och Vancouver

0

Indian konst, fotat på museum i Vancouver

Så här dagen efteråt, hemkommen från en av mina livs resor, kan jag inte låta bli att skriva ner och dela med mig lite av alla de upplevelser jag fått den äran att erfara. Nog låter det förmätet, men sanningsenligt skulle en bok kunna fyllas av den upplevelserikedom som jag fått ta del av. Självklart måste jag dedicera en stor del av förtjänsten till att det blev så lyckat åt min dotter Sandra och som jag – beroende på att hon bor i Österrike – träffar på sin höjd en eller två gånger om året. Tänk om den sammanlänkande gemenskap familjemedlemmar emellan kunde närvara konstant och för alla och envar! Fast även om dottern min bor i annat land så finns oupphörligen banden där ändå.

Nåväl, vi besökte Capilano Suspension Bridge Park och att det regnade – endast den dagen – gjorde ingenting för vätan gav än mer liv och äventyrlighet och är man i en regnskog ska det väl regna också. Sedan var vi i Yaletown ett par gånger och besökte såväl Sage Clinic som ett fantastiskt lunchställe med eko-mat. Vidare var vi på några besök i Stanley Park och en av de andra dagarna spenderades på Stilla Havet med en valsafari. Heldagen med kajakturen i Deep Cove, när Sandra och jag paddlade i en tvåmannakajak, var helt makalös underbar och fantastisk.

Huvudattraktionen på hela resan var naturligtvis deltagandet i Drömhealer seminariet men Dr Moore, Naturopathic kliniken, Sage Clinic, var gott och väl så god och en likvärdig och fantastisk person som Dr Adam McLeod och ävenså upplevelserik som dagen med Adam, hans familj och de 600 deltagarna i Crystal Rom på Vancouver Metrotown Hilton.

Min dotter slogs med förundran av den generellt positiva stämning som vi möttes av överallt. Föredömligt beteende från alla håll och kanter och från såväl gammal som till ung. Vid övergångsställen till exempel så stannade alla och väntade på grön gubbe. Ingen, nåja det skulle vara vi då, sneddade över gatan och när folk gick av bussen – precis överallt – då tackade de busschauffören när de steg av. På Skyline/tunnelbanan reste sig en yngre kvinna upp och erbjöd mig sin sittplats. Det var med lite blandade känslor förstås som jag avböjde och valde att stå upp istället, för hemma har det aldrig någonsin hänt och samtidigt ville jag känna mig yngre än vad jag egentligen är. Hon gjorde det förstås i all välmening och de är uppfostrade så. Vi har en del att lära av den ödmjukhet som riktigt genomsyrar hela atmosfären där i Vancouver.

Deep Cove, Foto: jag med mobilen

Visst var det kul när jag med Arlanda express kom till centrala Stockholm igår och väntandes på maken såg alla unga, blonda kvinnor käckt kom cyklandes förbi. Ja, därtill såg jag även Brad Pitt… – tror jag – som kom i en Ferrari med schweizisk nummerplåt, körandes in på en liten förbjuden-att-köra-på-gata, alldeles precis där jag stod och väntade. Och han log så gulligt åt mig. Eller så var det jag som bara inbillade mig och i så fall vore det inte alls konstigt efter alla flygtimmar kors och tvärs över land och hav – Grönland och Island etc. – och sedan ner mot Frankfurt och flyg-byte där i Tyskland. Apropå den långa flygturen, med Canada Air så satt jag bredvid en ung kanadensisk kvinna som var så jättegullig, trevlig och rolig. Hon hade en söt liten hundvalp med sig, placerad på golvet i en liten korgväska vid flygstolen mellan oss båda. Från Frankfurt skulle hon vidare till sin älskling i Florens. Hon var så snäll och rolig. Plötsligt började hon gapskratta alldeles för sig själv men det var från den film hon såg på från flygstolsryggen framför henne och hennes skratt var så gurglande och smittsamt roligt så jag stämde in och gapskrattade jag också. Kanadensare har något särskilt livgivande och glädjefyllt som vi svenskar borde lära en del av.

Av Dr Moore, N.D. – fick jag mina egna misstankar besannade om att jag lider av candidaöverväxt. Dr Google finns men jag kände större förtroende för Dr Moore som har specialiserat sig på just magen. Eller gastro som det kallas för. Candida är en vanligt förekommande jästsvamp som vi har och i lagom mängd är den inte alls farlig men om det blir för mycket så kan det i slutänden leda till cancer. Jag lider nu av systemisk candida och den här jästsvampen har helt enkelt spridit sig i en stor del av mitt system men den stora biten är i magen, eller tunntarmen (small intestine bacteria overgrowth) för att vara mer precis och den finns över hela dess yta. Jag har en bekant som har lidit av liknande symptom som jag har och det har nu utvecklat sig till cancer i magen. Jag hyser stort medlidande för vederbörande och så tragiskt att ekonomin sätter käppar i hjulet att göra den resan som jag har gjort. För min del började det hela mer ordentligt för 1,5 år sedan, med amalgam och kvicksilverförgiftning. Hela munnen, tungan, svalg och allt svällde upp och husläkare gav mig väldigt starka tabletter som närapå gav mig hjärtinfarkt. Men där slutade jag lyckligtvis upp med den medicinen och hankade mig sedan fram på egen hand. Allt detta har triggat igång matöverkänslighet av olika slag och andra symptom jag har/är suddig syn, svullna fingrar, svullet knä, svullen mage och 4 dagar innan resan fick jag en vagel i ena ögat men det är lyckligtvis bra nu.

Kuren jag nu ska följa är uppdelad i två steg och det första är en enmånadskur med örttabletter, som dessvärre inte finns i Sverige. Sedan i steg 2, med början efter 1 månad, är det en spray för munnen samt en probiotika som heter Dr. Ohhira’s Frrmented Probiotics. Samtidigt i steg 2 så startar jag en speciell diet som heter FODMAP och som ska pågå upp till 12 veckor. Jag har fått listor på vad jag får äta och vad jag inte får äta under den perioden. Nu i steg 1 ska jag inte ta några probiotika tabletter alls. Det som gäller i steg 1 är att utrota eller komma till bukt med candida jästsvampen (Eradicate the bacteria/yeast). Under steg 2 handlar det om att ’Svälta ut’ kvarvarande och att läka och bygga upp tarmens beklädnad så att säga (Heal the lining of gut). Svälta ut resterande bakterier och jästsvampar gör jag genom att följa FODMAP dieten och läker tarmytan gör jag med hjälp av L-Glutamin, munsprayen och SIBO Probiotics. Så ska vi schemalägga en uppföljnings konsultation. Telefonledes – om 4-6 veckor. Så nu är det bara att ta tjuren vid hornen och sätta igång och med ordning och reda på ’mat- och sov klockan’ så ska det nog gå vägen. Något jag sedan borde försöka finna svar på är detta med de båda hjärnhalvorna och att en slags differens kanske kan finnas där. Fast i nuläget är det den systemiska candidan som är prioritet nummer ett och självfallet också inte glömma bort att se till att ha skoj på vägen mot målet.

Som jag inledningsvis skrev här så skulle jag kunna skriva hur mycket som helst om denna upplevelserika resa, men det känns som om min uppmärksamhet dras åt andra håll nu och mina kommande utställningar och annat blir lidande om jag fokuserar mindre på det. Så tack till dig som orkat dig igenom denna lilla berättelse och på återseende snart igen och då kanske med något medialt budskap eller annat.

♥ Kram och ha det gott ♥

 

Dela.

Om skribenten

Jag som skriver här är Carina Ehlers och är verksam som konstnär, medium - certifierad på Academy for Inner Potential, med Vendela Cederholm & Lottie Wahlin som lärare - och är även kunnig inom energi healing. Healing har jag lärt mig en del om, genom att delta i workshops i Kanada med Drömhealern Adam, sedermera Dr Adam McLeod, samt från hans böcker. En övergripande läkning behövs nu mer än någonsin - på hela vår planet - och jag känner mig kallad att göra skillnad, att skapa förändring och att föra in ljus och vara en liten del i det stora hela som hjälper till att gå en bättre Värld till mötes. Jag är inte ensam och det är fantastiskt att det faktiskt är så många, över hela vår Jord, som jobbar för att få in Ljus, Kärlek och att 'göra rätt'. Ju fler vi blir som ägnar mer av vår tid här i jordelivet för att inspirera andra till förändring, i kärleksfullhet, desto bättre och enklare blir det att få en bättre plats att leva på. Jag står inte bara för det jag tror på, utan förlitar mig även till en högre kraft och självklart finns mina hjälpare till hands - så som mina guider, änglar och nära och kära som har gått över till andra sidan. Att affirmera dagligen, släppa taget om sin vrede, förlåta och älska och uppskatta sig själv är en kärleksfull handling som hjälper såväl en själv som andra.

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.