Inspiratören Nick sprider ljus i världen

0

Jag vill inte lägga några värderingar, bedömningar eller dömande kring hur andra människor är, hur de ser ut, vilken livsåskådning de väljer att följa, eller hur de ställer sig till saker och ting, men här, i detta fall, kan jag inte låta bli att ösa superlativer. Vilken fantastisk, livsbejakande, inspirerande och underbar människa! Jag talar om den unge australienske mannen Nick Vujicic som föddes utan armar och ben men som ändå lever ett liv utan begränsningar.

Till yrket är han föreläsare, predikant och entreprenör och har en förmåga att beröra miljontals människor med sin livsglädje och sitt underbara leende. Han bor i Södra Kalifornien med sin fru och deras två små barn. Nicks intressen är familjen och barnen och sedan så tar han sig över alla utmaningar och lever sitt liv fullt ut med familj, simning, dykning, fallskärmshoppning, snowboard, båtar, fotboll och golf.

För ett tag sedan så berättade Nick i tidningen Nära historien om hur han kom på att han hade gåvan att kunna inspirera människor och det var en indisk vaktmästare, Arnold, som städade toaletterna på skolan hemma i Australien som sa att Nick en dag skulle bli en talare. Efter en hel del tjatandes gick han till slut med på att tala inför en liten grupp ungdomar. En av tjejerna blev så berörd av hans ord att hon började gråta. Där och då förstod han vad han ville arbeta med. Han blev en inspirerande, självlärd talare redan vid 17 års ålder och som 19-åring arbetade han med fastigheter för att kunna bli ekonomiskt självständig. Efter att han ringt upp 50 skolor och fått nej fick han till sist napp och trots att skolan låg flera timmars resa bort och där han endast skulle få tala under 5 minuter så blev detta ändå tillfället som en kickstart, för redan dagen efter ringde en annan skola och ville ha honom som föreläsare.  Sedan dess har inbjudningarna haglat över honom och numer har han talat till mer än 5 miljoner människor, träffat nio presidenter och hållit föredrag i 62 länder. Den största gruppen han har talat inför bestod av 110 000 personer på ett stort religiöst konvent i Indien.

Skoltiden var emellertid en tuff period i Nicks liv för det var inte lätt att växa upp och se helt annorlunda ut än alla andra barn. Han var den första eleven i sin hemstad med funktionsnedsättning som fick gå i vanlig skola och svårigheter som mobbning har fått honom att komma en lång väg i sin personliga utveckling. Under många år kunde han varken känna lycka eller hopp i sitt liv, då hårda ord kan vara kraftfulla och som vassa törnar. När han var tio år var han så deprimerad att han försökte dränka sig i badkaret. Men en syn i sista sekund fick honom att inte rulla runt och han tänkte på hur mycket lidande det skulle innebära för hans föräldrar och bror.

Nick gav inte upp utan gjorde valet att resa sig igen. Hans starka vilja och envishet fick honom att förstå att kärlek är den största kraften och utan den kärlek som han fick av sina föräldrar så hade han inte varit här idag. Hans pappa brukade säga – ”Du kan välja att vara arg för vad du inte har, eller att vara lycklig för vad du har. Du har en hjärna – använd den och när du blir vuxen kan du starta en business, där dina anställda kan vara dina armar och ben.”

Vid 15 års ålder hittade Nick sin tro i Gud och han åker runt och talar även i kyrkor över hela världen. Hans kristna tro färgar mycket av vad han säger. Hans tro har hjälpt honom att få hopp. Att vara ateist är för honom omöjligt då han har sett så mycket naturdyrkan, trolldom och övernaturliga fenomen. ”Om Gud inte ändrar mina omständigheter så kommer han att använda mitt liv så att jag kan vara ett mirakel för någon annan istället.” Han berättar om när han talade inför 600 unga sexslavar i Bombay. – ”I Bombay fick jag bevittna ett mirakel. En mycket gammal kvinna som såg ut att vara minst 99 år gammal låg på golvet, oförmögen att gå. Jag bad för henne och Gud helade henne. Hon kunde resa sig upp igen.

– Det ironiska var att det visade sig att den gamla kvinnan hade varit bordellmamma i området och en mycket ond människa. 45 000 sexslavar hade, sedan starten för 45 år tillbaka, passerat via henne och för tre år sedan stängde hon ner all bordell verksamhet i området. Ungdomarna som hade varit sexslavar hjälper nu till att rädda andra sexslavar.

Historier om människohandel, försoning och kraften i att tro kan hjälpa dig att få frid i själen är en del av allt som verkligen inspirerar Nick. Han älskar att inspirera människor och tala om ämnen som inte lärs ut i skolan. Han får ungdomar att förstå att utseende inte spelar någon roll, att de är värdefulla precis som de är och att de inte ska göra varandra illa med hårda ord. – ”Vi måste lära oss att älska oss själva! Lyckan ligger inte i pengar, sex, droger, alkohol, pornografi, rikedom eller berömmelse.”

Likt en ledstjärna och ljus i världen får Nick med sin humor och charm massor av människor att bli inspirerade och får dem till insikten att livet är en gåva och han säger, – ”använd den och lev! Hitta din uppgift i livet! Du kan vara ett mirakel för någon annan. Jag tror på att jag är här av en orsak och min uppgift är att vara en talare som kan inspirera andra.”

Vi bär alla på en ryggsäck, men det är värre att växa upp i ett trasigt hem, än att inte ha några armar eller ben. – Nick Vujicic

 

Dela.

Om skribenten

Jag som skriver här är Carina Ehlers och är verksam som konstnär, medium - certifierad på Academy for Inner Potential, med Vendela Cederholm & Lottie Wahlin som lärare - och är även kunnig inom energi healing. Healing har jag lärt mig en del om, genom att delta i workshops i Kanada med Drömhealern Adam, sedermera Dr Adam McLeod, samt från hans böcker. En övergripande läkning behövs nu mer än någonsin - på hela vår planet - och jag känner mig kallad att göra skillnad, att skapa förändring och att föra in ljus och vara en liten del i det stora hela som hjälper till att gå en bättre Värld till mötes. Jag är inte ensam och det är fantastiskt att det faktiskt är så många, över hela vår Jord, som jobbar för att få in Ljus, Kärlek och att 'göra rätt'. Ju fler vi blir som ägnar mer av vår tid här i jordelivet för att inspirera andra till förändring, i kärleksfullhet, desto bättre och enklare blir det att få en bättre plats att leva på. Jag står inte bara för det jag tror på, utan förlitar mig även till en högre kraft och självklart finns mina hjälpare till hands - så som mina guider, änglar och nära och kära som har gått över till andra sidan. Att affirmera dagligen, släppa taget om sin vrede, förlåta och älska och uppskatta sig själv är en kärleksfull handling som hjälper såväl en själv som andra.

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.