Dagens Tarot – Tio i Svärd

0

Tio i Svärd relaterar till de tillfällen i våra liv då vi känner oss som lägst. Den positiva aspekten ändå i detta kort är att det ofta är våra perception, våra egna uppfattningar, som gör att dessa situationer känns värre än de i själva verket är. Således är detta kort en antydan om att vår trosuppfattning är så beskaffad att saker och ting urartar och det blir “fel” eller att livet smiter förbi oss, snarare än som den faktiska verkligheten.

Detta budskap borde naturligtvis vara uppmuntrande. Men samtidigt ligger där en utmaning eftersom sådana här situationer – när förändring av våra uppfattningar sker – ofta genererar en mer realistisk världsbild. Beroende på hur man tolkar det förstås!

Ibland när livet känns svårt och vi kallas att möta dess olika prövningar, kan vi säga till oss själva och andra att oavsett hur mycket vi försöker eller hur “bra” vi är, blir allt bara ”dåligt”. Våra storys om självuppoffring eller martyrskap kan kännas väldigt stärkande. Men i våra uttalanden ligger en dold och subtil botgörelse. Vi har nog – lite till mans och kvinns – en del i oss som vill eller kan missförstås, eller ignoreras för att det ger oss en ursäkt för att inte behöva vara modigare eller bli starkare (jag försökte och jag misslyckades så vad är poängen?). Därigenom kan vi kringgå vår rädsla för misslyckande eller framgång och undvika det legitima lidande som följer med verklig tillväxt. Men när vi väl inser detta kan vi återigen möta livets utmaningar med förnyat mod, i vetskapen om att vi är mycket starkare än vi tidigare trott.

Tio i Svärd kan även stå för till exempel negativa tankar, brustet hjärta, förlust av materiella ägodelar, eller rädsla att vrede och frustration ska ta överhand. Möt dina rädslor genom att erkänna för dig själv det som du fruktar. Skriv på ett papper vad du är rädd för, och därefter gör du om listan och skriver det som positiva affirmationer istället.

Aleister Crowley’s TOTH Tarotlek * * * https://carinaehlers.se
Dela.

Om skribenten

Jag som skriver här är Carina Ehlers och är verksam som medium och konstnär - certifierad på Academy for Inner Potential, med Vendela Cederholm & Lottie Wahlin som lärare. Är även kunnig inom energi healing. Healing har jag lärt genom litteratur samt i olika workshops, bl a i Kanada med Drömhealern Adam. En övergripande läkning behövs nu mer än någonsin - på hela vår planet - och jag hoppas kunna vara till hjälp, och dra ett strå till stacken för att föra in ljus, glädje och kärleksfullhet. Jag är inte ensam och det är fantastiskt att det faktiskt är så många över hela vår jord som jobbar för detta ändamål. Ju fler vi blir som ägnar mer av vår tid här i jordelivet för att inspirera andra till förändring, i kärleksfullhet, desto bättre och enklare blir det att få en bättre plats att leva på. Jag förlitar mig till en högre kraft, en gudomlig kärleksfull källa som självklart vet bättre än jag gör. Mitt ande-team (nära och kära, guider och änglar) finns också till hands och hjälper när så krävs. Att affirmera dagligen, släppa taget om sin vrede, förlåta och älska och uppskatta sig själv är en kärleksfull handling som hjälper såväl en själv som andra. För det börjar alltid med oss själva. Om du inte kan älska dig själv så hur kan då till exempel en partner älska dig?

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.