Från Empath till Healer; Hur man slutar att absorbera andras smärta och börjar läka

0

Eftersom alla människor till viss del känner en intuitiv vägledning och andlig energi av något slag, betyder det att alla människor kontinuerligt absorberar och släpper ut vibrationer av energi. Det betyder att alla har förmågan för empatiskt beteende och att alla har empati inom sig. De positiva sakerna genom att vara empatiska inkluderar: förmågan att känna igen om någon agerar genuint eller inte och förmågan att exakt känna igen personliga känslor.

Icke desto mindre, liksom med nästan allt annat i livet, finns det också några negativa aspekter med att vara empatisk. Till exempel upplever empaths/empatiska personer rädsla och ångest när de är omgivna av för många människor som vibrerar negativ energi, och om där är en stor grupp människor så måste det finnas någon som vibrerar negativ energi. Men det finns vissa sätt för empatiska personer att skydda sig, eller åtminstone minimera effekterna av denna negativa energi från andra människor.

Enligt kunniga inom området så anser man att förtroende, eller tillit är en av de viktigaste aspekterna för att minimera effekterna av negativa känslor. Man hävdar att förändringar tar fart i det ögonblick då du börjar ge av din egen energi – istället för att absorbera andra människors energier runt omkring dig. Oavsett hur svårt det kan verka så måste empatiska personer undvika att absorbera vibrationer från människor som är olyckliga och det beror på att dessa människor sänder ut starkare känslor än den empatiske. Deras ord och handlingar är också mer verksamma än den empatiskes positivitet. I synnerhet måste empatiska personer lära sig att styra sin energi på ett bättre sätt än individer omkring dem som bär på negativ energi. Med andra ord måste de lära sig att bli självsäkra och vara övertygade om att tro på sig själva att de kan övervinna yttre känslor.

Vad empatiska personer behöver göra är att ge avtryck av sina egna känslor, istället för att absorbera dem. Det är på liknande sätt som att läka ett sår. Det tar tid och krävs en del tålamod. Dessutom måste empatiska människor tänka på att inte bemöta eller reagera med stöd eller uppmuntran när de stöter på negativa känslor i sin omgivning. Som ett alternativ kan de genuint erbjuda förståelse. Den enda vägen som leder till verklig lugn och lycka är den ’höga vägen’.

Den enda lösningen är att reagera och svara på ett sätt som erbjuder förståelse och eliminera alla slags negativa känslor genom handlingar, ord eller tankar. I början kan det tyckas svårt, och för att hjälpa dig själv som empatisk och göra det enklare så andas du bara djupt och försöker att lugna dig själv. Försök också att stanna i ett mer centrerat tillstånd, vilket hjälper dig att förbli inom ditt eget energifält. Det är sant att när du börjar läka och fullt strålar ut dina positiva känslor då gör detta att du kan vibrera vid höga frekvenser. Den största fördelen av detta kan kännas av empatherna.

Till en början kan det tyckas svårt att genomföra dessa råd och ibland kommer du att misslyckas och ibland kommer du att lyckas, men de som förstår sig på det här säger att eftersom den nya verkligheten blir mindre skrämmande och ansträngande så är det värt all träning som läggs på detta. Du kan börja leva lyckligt och fredligt bara om du försöker vibrera vid höga frekvenser. Om de lyckas kontrollera energin kan empatiska personer bli verkliga healers. Inte bara för sina egna själar utan också för så många människor runt omkring dem.

Dela.

Om skribenten

Jag som skriver här är Carina Ehlers och är verksam som medium och konstnär - certifierad på Academy for Inner Potential, med Vendela Cederholm & Lottie Wahlin som lärare. Är även kunnig inom energi healing. Healing har jag lärt genom litteratur samt i olika workshops, bl a i Kanada med Drömhealern Adam. En övergripande läkning behövs nu mer än någonsin - på hela vår planet - och jag hoppas kunna vara till hjälp, och dra ett strå till stacken för att föra in ljus, glädje och kärleksfullhet. Jag är inte ensam och det är fantastiskt att det faktiskt är så många över hela vår jord som jobbar för detta ändamål. Ju fler vi blir som ägnar mer av vår tid här i jordelivet för att inspirera andra till förändring, i kärleksfullhet, desto bättre och enklare blir det att få en bättre plats att leva på. Jag förlitar mig till en högre kraft, en gudomlig kärleksfull källa som självklart vet bättre än jag gör. Mitt ande-team (nära och kära, guider och änglar) finns också till hands och hjälper när så krävs. Att affirmera dagligen, släppa taget om sin vrede, förlåta och älska och uppskatta sig själv är en kärleksfull handling som hjälper såväl en själv som andra. För det börjar alltid med oss själva. Om du inte kan älska dig själv så hur kan då till exempel en partner älska dig?

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.