Tankarnas Förteckning

2

Ifrågasätt dina negativa övertygelser

Hur tar vi oss förbi vårt negativa tänkande och självbegränsande sätt för att få tillgång till ett mer expansivt och positivt liv? Det första steget som vi alla behöver ta är att upptäcka vad som håller oss tillbaka för detta.

Här bjuder jag på 22 frågor som kan hjälpa dig att identifiera dina negativa uppfattningar – uppfattningar och tro kring sådant som du tror att saker och ting ska vara. Det är en del frågor från ”Silva-metoden”, vilka jag tyckte var mest användbara. Jag föreslår en investering av din tid om cirka 30 minuter, som du spenderar för att ärligt svara på dessa frågor. En 30 minuters investering i dig själv och din egen inre utveckling, för att nå din egen högsta potential, kanske inte är så fel!

Solens Verk – Olja på canvas – 60×60 cm
 1. Vad saknas i ditt liv?
 2. Vad har du för ursäkter när det gäller det du saknar i ditt liv?
 3. Till vad eller vem skyller du skulden på för din brist på det du saknar?
 4. Vad längtar du efter?
 5. Vilken typ av attityder har du? Är de mestadels positiva eller negativa?
 6. Vad är det som ger upphov till fruktan inom dig? Vad gör dig rädd?
 7. Vad gör dig arg?
 8. Vilka situationer får dig att bli dramatisk eller att vara reaktiv?
 9. Vad håller dig tillbaka från att agera?
 10.  Vad tycker du att du nöjer dig med eller ger upp?
 11.  Fastnar du i maktspel med familj, vänner eller kollegor?
 12.  Hålls du tillbaka av perfektionism?
 13.  Skjuter du upp saker och ting?
 14.  Har du negativa förväntningar?
 15.  Har du svaga gränser kring din person?
 16.  Har du stödjande eller saboterande vanor?
 17.  Har du haft långvariga hemligheter?
 18.  Hur är din livskvalitet, jobb, pengar, kärlek, lycka, relationer, livsmiljö, hälsa osv?
 19.  Vad krävs för att du ska bli rik? (Tänk också på inre rikedom.)
 20.  Hur mycket älskar du, respekterar, beundrar dig själv?
 21.  Vilken roll spelar ditt ego?
 22.  Hur ärlig är du när du svarar på dessa frågor?

Vad Dina Påståenden Säger till Dig

Vi har många påståenden som vi tänker eller säger om oss själva varje dag, det är viktigt att ifrågasätta alla dessa för att få reda på dess tillförlitlighet. Ett enkelt sätt att ta reda på om de saker som vi säger till oss själva är trosövertygelser – i så fall – en enkel fråga att ställa är…

Är detta sant för ALLA enskilda personer i världen?

Den betydande merparten av det vi anser vara den absoluta sanningen är ofta ingenting annat än trosuppfattningar som har överförts till oss och delgivits som om de är heliga. Dessa övertygelser måste noggrant granskas, för om inte dessa övertygelser reduceras till aska så kommer de allvarligt att begränsa vår sanna och verkliga potential.

I framtida blogginlägg kan jag berätta mer om begränsande övertygelser som håller oss tillbaka och hur det kan hanteras, eller hur vi ska förhålla oss till dem.

Dela.

Om skribenten

Jag som skriver här är Carina Ehlers och är verksam som medium och konstnär - certifierad på Academy for Inner Potential, med Vendela Cederholm & Lottie Wahlin som lärare. Är även kunnig inom energi healing. Healing har jag lärt genom litteratur samt i olika workshops, bl a i Kanada med Drömhealern Adam. En övergripande läkning behövs nu mer än någonsin - på hela vår planet - och jag hoppas kunna vara till hjälp, och dra ett strå till stacken för att föra in ljus, glädje och kärleksfullhet. Jag är inte ensam och det är fantastiskt att det faktiskt är så många över hela vår jord som jobbar för detta ändamål. Ju fler vi blir som ägnar mer av vår tid här i jordelivet för att inspirera andra till förändring, i kärleksfullhet, desto bättre och enklare blir det att få en bättre plats att leva på. Jag förlitar mig till en högre kraft, en gudomlig kärleksfull källa som självklart vet bättre än jag gör. Mitt ande-team (nära och kära, guider och änglar) finns också till hands och hjälper när så krävs. Att affirmera dagligen, släppa taget om sin vrede, förlåta och älska och uppskatta sig själv är en kärleksfull handling som hjälper såväl en själv som andra. För det börjar alltid med oss själva. Om du inte kan älska dig själv så hur kan då till exempel en partner älska dig?

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

2 kommentarer

 1. Titti den

  Vilken fantastisk talande och vacker tavla, den berör mig starkt! Tacksam att få del av den ??

 2. livskraftsorientering den

  Tack det var roligt att höra 🙂

Lämna en tanke

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.