Fredagens Kort ~ 16 Tornet XVI

0

Betydelsen av Tornet är enkel men ibland en indikation om osäkerhet, instabilitet och kanske något ouppklarat bekymmer. Det står för dramatisk omvälvning och förändring i ens liv. Kortet visar en ödeläggelse där ett torn försätts att krascha ner av blixtnedslag, vilket representerar en plötslig och kanske ett dramatiskt bakslag i tur, eller i framgång eller lycka. För dem som inte gillar skiftet som antyds i detta kort kommer inte att bifallas – eftersom förändringar ibland inte ger oss tid att anpassa oss till läget, då vissa situationer kan vara abrupta, plötsliga och komma utan förvarning. Men ibland är det precis vad vi behöver: att skakas om, eller att få en så kallad vakna-upp-signal. Även om det kanske inte alls känns så, då när det händer, är det ändå tider som dessa som kan vara de mest fördelaktiga för oss.

Betydelse ur lite annan synvinkel: DE SPRÄNGDA TORNEN, eller GUDENS HUS. Detta kort tillskrivs det hebreiska bokstaven Pe, som betyder mun. Kortet – som ger möjlighet till två tolkningar i en – är en manifestation i sin otäckaste form, av ren ödeläggelse, en rasering av gamla etablerade Aeon av blixtar, lågor och krigsmotorer. Den andra tolkningen hämtas från kulturen Shiva. Överst på kortet visas Shivas Öga. Enligt detta representerar kortet perfektion, perfektion av förintelse genom frigörelse från det organiserade livets fängelse. Duvan och ormen representerar de feminina och maskulina impulserna. På Schopenhauer-språket, “Viljan att Leva och Viljan att Dö.”

Tolkning och dess begrepp här handlar om: Fullständig och hastig förändring. Nedbrytande av gamla trosföreställningar. Lämnandet av gamla förhållanden. Avbrytandet av en vänskapsrelation. Åsiktsutbyte. Oförväntade händelser. Konkurs. Nedgång. Stabilitetsförlust. Trygghetsförlust. Omvänt: Fortsatt förtryck. Följa gamla hjulspår. Leva i slentrian. Oförmåga att få till en betydelsefull förändring. Att vara fångad i en olycklig situation.

Det finns såklart ytterligare betydelser när detta kort dyker upp i en läggning och utifrån den specifika situation som visar sig där och då kan andra saker och ting komma i dagern. Inget är hugget i sten som vi vet!

Aleister Crowley’s TOTH Tarotlek * * * För mer info: https://carinaehlers.se/

~ Jag önskar en fin dag ~

Dela.

Om skribenten

Jag som skriver här är Carina Ehlers och är verksam som konstnär, medium - certifierad på Academy for Inner Potential, med Vendela Cederholm & Lottie Wahlin som lärare - och är även kunnig inom energi healing. Healing har jag lärt mig en del om, genom att delta i workshops i Kanada med Drömhealern Adam, sedermera Dr Adam McLeod, samt från hans böcker. En övergripande läkning behövs nu mer än någonsin - på hela vår planet - och jag känner mig kallad att göra skillnad, att skapa förändring och att föra in ljus och vara en liten del i det stora hela som hjälper till att gå en bättre Värld till mötes. Jag är inte ensam och det är fantastiskt att det faktiskt är så många, över hela vår Jord, som jobbar för att få in Ljus, Kärlek och att 'göra rätt'. Ju fler vi blir som ägnar mer av vår tid här i jordelivet för att inspirera andra till förändring, i kärleksfullhet, desto bättre och enklare blir det att få en bättre plats att leva på. Jag står inte bara för det jag tror på, utan förlitar mig även till en högre kraft och självklart finns mina hjälpare till hands - så som mina guider, änglar och nära och kära som har gått över till andra sidan. Att affirmera dagligen, släppa taget om sin vrede, förlåta och älska och uppskatta sig själv är en kärleksfull handling som hjälper såväl en själv som andra.

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.