Måndagens Tarotkort ~ Narren 0

2

Nollans kort Narren i leken representerar allt som är nytt, friskt och innovativt. Under medeltiden var domstolspersonen någon som inte förväntades följa samma regler och konventioner som alla andra och var därmed fri att vara spontan och kreativ. Han skrattade för att han var enkel och naiv men i verkligheten är det han som får det sista skrattet eftersom det är de egenskaper som upprätthåller honom och ger honom glädje. Kortet påminner oss om kraften i att anta en barna-liknande enkelhet och varnar oss för att vara cyniska. Det finns många människor som har uppnått stora saker helt enkelt för att de inte lyssnade på någon som sa till dem att det inte var möjligt. Kortet kan emellertid också varna oss för häftighet och barnslighet. Att gå ut i det okända kan ge dig äventyr och spännande nya möjligheter, men kan kanske också få oss att hamna i problematiska situationer som i sin tur kan resultera i att du vänder tillbaka till din utgångspunkt med svansen mellan benen!

Dock, då Narren i andliga frågor representerar idéer och tankar som strävar efter att upphöja sig, överskrida de begränsningar som finns i detta jordeliv – bara inom parentes – så kan ett råd vara att ändå inte ge upp. Vidare så kan Narren inom de materiella frågorna avslöja dårskap, excentricitet, till och med mani. Även en plötslig, oväntad impuls av något slag.

Ett förslag till tolkning: Varje resa börjar med det så viktiga första steget och här bekräftas att det är dags för dig att ta ett modigt språng i din tro. Men var förberedd då du gör detta. Ett nytt stort äventyr väntar och kan vara något att se fram emot. Det sker nu en stor förändring inom dig. Vi knuffas ständigt framåt i livet. Ibland kan det vara skrämmande när vi står inför ett nytt äventyr eller en ny riktning. Bli inte orolig om du känner dig vilsen under den här tiden. De flesta av oss är rädda för förändring och stannar där de är. Vet dock att du genom din egen inre guidning, vishet och självtillit kommer att bli självgående framåt på en positiv och livsförändrande väg. Anpassa dig inte efter vad samhället eller andra förväntar sig av dig just nu. Det är ditt eget äventyr så se med ett barns fräscha ögon. Lev, lek och älska.

Om du alltid säger “vi får se”, händer det aldrig någonting. – Nalle Puh

~ Ha en Bra vecka alla ~

Aleister Crowley’s TOTH Tarotlek * * * Mer info: https://carinaehlers.se/

Dela.

Om skribenten

Jag som skriver här är Carina Ehlers och är verksam som konstnär, medium - certifierad på Academy for Inner Potential, med Vendela Cederholm & Lottie Wahlin som lärare - och är även kunnig inom energi healing. Healing har jag lärt mig en del om, genom att delta i workshops i Kanada med Drömhealern Adam, sedermera Dr Adam McLeod, samt från hans böcker. En övergripande läkning behövs nu mer än någonsin - på hela vår planet - och jag känner mig kallad att göra skillnad, att skapa förändring och att föra in ljus och vara en liten del i det stora hela som hjälper till att gå en bättre Värld till mötes. Jag är inte ensam och det är fantastiskt att det faktiskt är så många, över hela vår Jord, som jobbar för att få in Ljus, Kärlek och att 'göra rätt'. Ju fler vi blir som ägnar mer av vår tid här i jordelivet för att inspirera andra till förändring, i kärleksfullhet, desto bättre och enklare blir det att få en bättre plats att leva på. Jag står inte bara för det jag tror på, utan förlitar mig även till en högre kraft och självklart finns mina hjälpare till hands - så som mina guider, änglar och nära och kära som har gått över till andra sidan. Att affirmera dagligen, släppa taget om sin vrede, förlåta och älska och uppskatta sig själv är en kärleksfull handling som hjälper såväl en själv som andra.

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

2 kommentarer

  1. Leischa den

    🙏❤

  2. Carina den

    Tack 🤗

Lämna en tanke

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.