Dagens Tarotkort ~ Översteprästen 5

0

Översteprästen är en vishetenshetens lärare. Han är en utmärkt rådgivare men är en ortodox tänkare så om du går till denne person med ett problem kommer han att ge dig ett bra svar men kommer inte alltid att kunna tänka utanför ramarna så att säga. Och inte heller speciellt fantasifullt. Kärnan i detta kort handlar om att göra saker på ett konventionellt sätt och följa traditionell vishet. Översteprästen menar att “Det konventionella sättet har testats och det fungerar. Varför försöka återuppfinna hjulet?” I denna tid av individualism där människor ofta vill göra saker på sitt sätt är budskapet från Översteprästen förmodligen inte så populärt, men ändå är det fortfarande värt att lyssna på. Det finns tillfällen då det är bättre att “passa in”, och gå med folkmassan – för ibland kan det vara till mer besvär än det är värt att vara annorlunda!

Fast även om Översteprästen kan stå för moral, religion, kultur, gruppnormer och grupptryck så är h*n ändå en sorts lärare. Vare sig vi lär oss via skola eller erfarenheten, väcker överprästen vårt moraliska ansvar till liv – på gott och ont. Å ena sidan står överprästen i tarot för tolerans, godhet och barmhärtighet, å andra sidan står överprästen för vår förmåga att skapa skräckfigurer och imaginära fiender.

Översteprästen kommer oftast till uttryck när vi moraliserar. När vi gör det, utgår vi från vissa antaganden. Därmed kan översteprästen svänga åt båda hållen – från tolerans och kärlek för vår nästa, till total intolerans mot de som avviker och som blivit en måltavla. Översteprästen står för narrens eller det lilla barnets möte med skolan, samhällets normer och strävan efter att hitta moralisk vägledning och det moraliska sättet att leva.

Jobb – Beroende på kortets position kan jobbsituationen färgas av vissa moraliska frågor. Du kan känna dig förtryckt och uppläxad, som om du alltid gör fel enligt chefens eller arbetskollegornas synvinkel. I andra fall är du den som försöker vägleda andra mot och de kan känna att du har blivit jobbig. Vägledning är ett jobb som kan passa dig.

Kärlek – Eftersom översteprästen står för kulturens normer och organiserad religion, kommer det här kortet ibland att symbolisera bröllop och förmågan att hitta sin plats i samhällets hierarki. Andra gånger står kortet för okonventionell kärlek eller kärlek som fortfarande av vissa anses som okonventionell, t ex homosexualitet.

Ekonomi – Du kommer att behöva göra allting rätt vad gäller din ekonomi, eller känner att du behöver göra allting rätt enligt gängse principer.

Personlighet – Personer som ständigt påminner andra om deras moraliska ansvar personifieras av Översteprästen. Dessa personer är duktiga vägledare, bra andliga lärare, men de kan också bli alltför kritiska mot andra och alltför allvarliga. Dessutom kan dessa personer ibland skapa de skräckfigurer och imaginära fiender som andra fruktar; då skapas gruppstabilitet på andras bekostnad. I optimala situationer kommer översteprästen att vara personen – en sorts Dalai Lama, som lär ut kärlek, barmhärtighet och tolerans. Han/hon är medveten om människans brister men söker att ta fram och utveckla människor styrkor och goda sidor.


Aleister Crowley’s TOTH Tarotlek * * * Mer info: https://carinaehlers.se/
Dela.

Om skribenten

Jag som skriver här är Carina Ehlers och är verksam som konstnär, medium - certifierad på Academy for Inner Potential, med Vendela Cederholm & Lottie Wahlin som lärare - och är även kunnig inom energi healing. Healing har jag lärt mig en del om, genom att delta i workshops i Kanada med Drömhealern Adam, sedermera Dr Adam McLeod, samt från hans böcker. En övergripande läkning behövs nu mer än någonsin - på hela vår planet - och jag känner mig kallad att göra skillnad, att skapa förändring och att föra in ljus och vara en liten del i det stora hela som hjälper till att gå en bättre Värld till mötes. Jag är inte ensam och det är fantastiskt att det faktiskt är så många, över hela vår Jord, som jobbar för att få in Ljus, Kärlek och att 'göra rätt'. Ju fler vi blir som ägnar mer av vår tid här i jordelivet för att inspirera andra till förändring, i kärleksfullhet, desto bättre och enklare blir det att få en bättre plats att leva på. Jag står inte bara för det jag tror på, utan förlitar mig även till en högre kraft och självklart finns mina hjälpare till hands - så som mina guider, änglar och nära och kära som har gått över till andra sidan. Att affirmera dagligen, släppa taget om sin vrede, förlåta och älska och uppskatta sig själv är en kärleksfull handling som hjälper såväl en själv som andra.

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.