Dagens Tarotkort – Kejsaren IV ~ 4

2

Kejsaren är härskaren och inte bara över en nation utan av ett imperium. Han är den högsta befälhavaren, högst upp på trädet som bestämmer strukturen och reglerna i spelet och förväntar sig att alla ska spela efter hans regler. Han är varken en tyrann eller en medkännande ledare; han tror helt enkelt på att få saker och ting gjorda och känner att det bästa sättet att göra detta på, det är att ha någon i en position som är bemyndigad (från en myndighet) och se till att allt görs korrekt. Ett budskap som kejsarkortet har åt oss är att vi alla har vårt eget “imperium” att regera över och bör agera som han gör, och ta ansvar för våra liv – genom vårt eget själv bemyndigande.

🌈 🤴 ytterligare…

Kejsaren står för auktoriteterna i våra liv, som finns utanför oss själva och som vi måste ta hänsyn till. De har makten att forma våra liv – till det bättre eller till det sämre. Kejsaren utgör oftast en hindrande kraft och betyder oftast att vi kommer i kontakt eller konflikt med auktoriteter.

Kejsaren står för våra chefer, människor med makt, myndigheter, fadersfigurerna samt lag och ordning. Kejsaren står för nödvändigheten att lyda och underordna sig makthavarnas vilja. Kejsaren står dock även för manlighet, rigiditet, männen i våra liv, familjens överhuvud samt beskydd. Kejsaren kan också stå för en auktoritativ man eller för en auktoritativ far.

Kejsaren står för Narrens eller barnets möte med sin far, och de strukturer som finns i samhället, med överordnade och underordnade. Narren inser att han/hon inte alltid kan göra som han/hon vill.

Den negativa sidan av Kejsaren kommer till uttryck när man begränsar konst och litteratur och vissa former av kunskap i samhället. Kejsaren kan vara sätta gränser, vilket i vissa situationer behövs, men kan också bli auktoritär och hindra utveckling.

Allmän betydelse – Kejsaren står för stabil makt och beskydd, liksom för auktoritet som grundas i förnuft och övertygelse. Oftast dyker Kejsaren i våra liv när man möter hinder i livet eller när man får problem med auktoriteter. Men Kejsaren dyker också upp när man själv behöver sätta gränser, eller när man söker råd och beskydd. Det finns hinder i din väg, men de är tillfälliga, om du inte ger upp med detsamma.

Jobb – Om du söker jobb behöver du se upp med auktoriteter som försöker hitta en plats för dig. Du behöver också veta vad du skulle vilja göra och försöka förhandla. Om du har en chefsposition på jobbet, är det dags att sätta gränser och ta kontrollen över verksamheten för att styra den i rätt inriktning.

Kärlek – I kärlekslivet kan en auktoritär man dyka upp om du är kvinna. Du som är kvinna, kan också bli hindrad i ditt val av partner. Är du man, kommer du att använda dig av dina manliga egenskaper för att attrahera rätt kvinna. Du kommer att vilja beskydda henne.

Ekonomi – Snart kommer du i kontakt med vissa auktoriteter eller myndigheter som kommer att påverka din ekonomiska situation.

Personlighet – Kejsaren är antigen rebellen som försöker utmana makten eller den auktoritäre som försöker styra, beskydda och begränsa.

Aleister Crowley’s TOTH Tarotlek * * * https://carinaehlers.se/
Dela.

Om skribenten

Jag som skriver här är Carina Ehlers och är verksam som konstnär, medium - certifierad på Academy for Inner Potential, med Vendela Cederholm & Lottie Wahlin som lärare - och är även kunnig inom energi healing. Healing har jag lärt mig en del om, genom att delta i workshops i Kanada med Drömhealern Adam, sedermera Dr Adam McLeod, samt från hans böcker. En övergripande läkning behövs nu mer än någonsin - på hela vår planet - och jag känner mig kallad att göra skillnad, att skapa förändring och att föra in ljus och vara en liten del i det stora hela som hjälper till att gå en bättre Värld till mötes. Jag är inte ensam och det är fantastiskt att det faktiskt är så många, över hela vår Jord, som jobbar för att få in Ljus, Kärlek och att 'göra rätt'. Ju fler vi blir som ägnar mer av vår tid här i jordelivet för att inspirera andra till förändring, i kärleksfullhet, desto bättre och enklare blir det att få en bättre plats att leva på. Jag står inte bara för det jag tror på, utan förlitar mig även till en högre kraft och självklart finns mina hjälpare till hands - så som mina guider, änglar och nära och kära som har gått över till andra sidan. Att affirmera dagligen, släppa taget om sin vrede, förlåta och älska och uppskatta sig själv är en kärleksfull handling som hjälper såväl en själv som andra.

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

2 kommentarer

  1. Leischa den

    Tack, kunde inte bli mer klockrent idag🙏❤ Är SÅ färdig med människor som försöker styra mej!

  2. Carina den

    Tack Leischa, och fastän att det är surt när andra försöker styra ens liv så som passar dem bäst, är det ändå glädjande att höra att budskapet kanska kan vara stödjande i processen – något som många av oss upplevt eller upplever. Allt mod till dig att ta dig ur och styra upp enligt Din livsväg. Kram 💜

Lämna en tanke

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.