Så här Kan Du Starta Din Andliga Resa

0

Allas andliga resa är unik, ständigt pågående och föränderlig.

Det finns inte något enda läge där vi stannar av denna inre transformation. I själva verket är hela den felaktiga idén att nå ett tillstånd av “perfektion” egentligen bara lika med döden och stagnation. Och vad händer när saker och ting slutar växa, utvecklas och flödar på? Det blir håglöst och likgiltigt, bryts ner, ruttnar och faller sönder.

Medan kraven på ständig tillväxt och utveckling kan vara svåra att hantera ibland, är de nödvändiga för att vi ska hitta vårt livs syfte och fullborda vårt öde på denna planet. Om du vill leva ett djupt, meningsfullt, rikt, givande och kärleksfullt liv, som är fullt av värme, kreativitet och själ – då är inte bara inledningen av din andliga resa viktig utan också avgörande.

Förståeligt nog kanske du känner dig lite skraj och vilsen, utan att veta var du ska börja. Här är några förslag på tillvägagångssätt:

1. Ta reda på syftet/målet med din resa

Tänk noga över varför du vill börja gå den andliga vägen. Har du ett specifikt mål, syfte eller avsikt i åtanke? Vill du hitta något eller undvika något? (Eller kanske båda.) Kanske vill du uppnå eller uppleva något?

Det finns en mängd orsaker till varför människor ger sig in i den andliga resan, och det finns inget rätt eller fel svar. Till exempel vill vissa människor uppleva upplysning, länka sig till sina guider/andliga vägledare, utveckla sina andliga gåvor, hitta sitt livs syfte, pröva sanning/frihet, bli fria från ett gammalt trauma eller beroende, och så vidare.

Tänk på att ditt syfte/mål troligen kommer att alternera och förändras alltmedan du utvecklas på din andliga väg. Detta är helt normalt. Din väg och dina behov är unika för dig så omfamna dem.

2. Var uppmärksam på filosofier, verktyg eller förfaringssätt som väcker ditt intresse

Så snart du har kommit fram till varför du vill utforska den andliga vägen och upptäcka ditt livs-syfte, var då helt enkelt bara uppmärksam och vaken. Lägg märke till vilka andliga områden, idéer, filosofier och praxis som väcker ditt intresse. Den andliga resan behöver inte vara något torrt, monoton och repetitiv (såvida du inte vill att den ska vara det). Detta är en syssla som gynnsamt involverar lek, glädje och passion. I själva verket kommer du sannolikt att få ut mesta möjliga av din andliga resa om du närmar dig den från denna hjärtcentrerade plats. Neurovetenskap har visat att vi lär oss mest när vi har kul så hitta din glädjefullhet. Gå hjärtats väg. Det här är den väg som du är menad att gå på.

3. Res djupt och ingående

En av de viktigaste frågorna som ofta uppstår på den andliga vägen är en viss typ av spirituell materialism eller spirituell fönster-shopping.

Att hoppa från övning till övning kan vara användbart i början (för att bli bekant med territorium). Men om vi kommer in i den beroendeframkallande vanan att hitta en så kallad “nästa och bästa” andliga praxis, verktyg, workshop, etc. så gör vi oss själva en stor otjänst. Vi närmar oss inte bara spiritualitet med ett materialistiskt tänkesätt, utan vi undviker också det grundläggande syftet med den andliga vägen: att djupt transformera och utvecklas.

När du har gjort en del, lite av varje (det kan handla om att titta på youtube-klipp, läsa böcker, delta i workshops etc), är det dags att sakta ner och sammanlänka dig till något. Oroa dig inte om du senare upptäcker att vägen du är på inte är för dig, du kan alltid ändra rutt. Det som är viktigt är att du bromsar ner och engagerar dig för något, till en början – det här är det enda sättet att utvinna nyttigheter, djupa väsentliga sanningar och förankrade visdomar.

Så tona in dig själv och ta reda på vad som tänder din själ. Vad sägs till dig på ett djupare plan? Vad har gynnat dig mest? Börja kretsa runt det ämnet, träna, eller bana väg och ägna din fulla uppmärksamhet åt det. (Och om det finns en handfull vägar, är det också okej, håll dig till dem.)

4. För protokoll över det som du har lärt dig och upplevt

Vi hör en hel del klangfulla ord och mystiska idéer på den andliga vägen. Men ingen av dem betyder särskilt mycket om vi inte aktivt hittar sätt att införliva dem i vårt väsen.

En av de enklaste åtgärderna att få på pränt det som du har lärt dig och upplevt är helt enkelt genom att föra en journal. Ha en speciell logg eller dagbok, i vilken du ägnar dig åt att skriva ner dina tankar, erfarenheter, idéer och upptäckter. Du behöver inte vara en bra författare – eller ens bra på stavning/grammatik – för att göra detta så det kan du förbise! Det som är viktigt är att du har en solid journalanteckning som du kan återkoppla till genom hela din resa.

Det finns också andra sätt att notera vad du har lärt dig och upplevt, som att till exempel skapa konstverk eller komponera musik. Hitta det kreativa utflöde som passar dig bäst. Det kan till och med inkludera att skapa en vlog där du går in i din dagliga upplevelse. Och du kan hålla det här privat eller dela det med andra.

5. Integrera och införliva, förkroppsliga din andlighet

Det är lätt att dras med i spirituell fönster-shopping och hoppa på var och varannan ny och spännande företeelse som dyker upp. Men det krävs mycket mer själsstyrka, uppriktighet och mod för att aktivt integrera och införliva det som du har lärt dig.

Att integrera betyder att absorbera, ta in något i ditt väsen; att göra det till en levande och syresättande del av dig. Att införliva/förankra och förkroppsliga innebär att vara en manifestation för vad du har lärt dig: att vara den förändring som du letar efter, att sammansmälta, förena ditt liv med essensen av det som du har upptäckt.

Det finns åtskilliga sätt att integrera och förankra din andlighet, men kom ihåg att det här är en levande process som tar tid. Du kan inte forcera eller tvinga fram integration, eller ett förkroppsligande, införlivande – det är den naturliga produkten av Själfull mognad och andligt utvecklad erfarenhet.

Det finns emellertid sätt att initiera integrationen, eller förkroppsligandet av din resa. Några av dessa metoder inkluderar:

  • Meditation
  • Mindfulness
  • Kontemplation
  • Skuggarbete
  • Självkärlek
  • Inre barnet-arbete

Allt som hjälper dig att sakta ner tempot i vardagen, vara introspektiv (själv-iakttagande) och gå inåt, samtidigt som du uppmuntrar medvetenheten i nuet, hjälper dig att integrera och förankra det som du upplever.

Istället för att vara ett magiskt skallrande uppslag kommer du aktivt att leva och uttrycka egenskaper som kärleksfullhet, närvaro och vishet. Men först måste du vara uppriktig och hängiven åt denna väg.


Källa: www.lonerwolf.com

Dela.

Om skribenten

Jag som skriver här är Carina Ehlers och är verksam som medium och konstnär - certifierad på Academy for Inner Potential, med Vendela Cederholm & Lottie Wahlin som lärare. Är även kunnig inom energi healing. Healing har jag lärt genom litteratur samt i olika workshops, bl a i Kanada med Drömhealern Adam. En övergripande läkning behövs nu mer än någonsin - på hela vår planet - och jag hoppas kunna vara till hjälp, och dra ett strå till stacken för att föra in ljus, glädje och kärleksfullhet. Jag är inte ensam och det är fantastiskt att det faktiskt är så många över hela vår jord som jobbar för detta ändamål. Ju fler vi blir som ägnar mer av vår tid här i jordelivet för att inspirera andra till förändring, i kärleksfullhet, desto bättre och enklare blir det att få en bättre plats att leva på. Jag förlitar mig till en högre kraft, en gudomlig kärleksfull källa som självklart vet bättre än jag gör. Mitt ande-team (nära och kära, guider och änglar) finns också till hands och hjälper när så krävs. Att affirmera dagligen, släppa taget om sin vrede, förlåta och älska och uppskatta sig själv är en kärleksfull handling som hjälper såväl en själv som andra. För det börjar alltid med oss själva. Om du inte kan älska dig själv så hur kan då till exempel en partner älska dig?

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.