Guider och Andliga Vägledare

0

För många människor är guider/andliga vägledare lika med entiteter som vi väljer, eller är hjälpare som tilldelas oss innan vi föds.

För andra representerar de andliga guiderna delar av våra omedvetna sinnen som symboliskt hjälper oss att hitta helhet. Och för ytterligare andra människor är guider/andliga vägledare delar av vårt högre jag som uppenbarar sig för oss i olika skepnader och former.

Oavsett vad du tycker om guider, och oavsett hur “new age” eller “jordnära” din förståelse är så är det utan tvivel så att vi alla behöver vägledning, råd och stöd i livet utöver våra egna förmågor, eller från dem omkring oss.

Precis som många andra andliga element inom andlighet så har guider blivit kraftigt nedsolkade, kritiserade och kommersialiserade – både på internet och i verkliga livet – men trots detta uppenbart skamfilade rykte är andliga vägledare/guider ändå en gemensam mänsklig upplevelse.

Guider är ofta tänkta som andar som leder oss, men enligt min erfarenhet av dem så är de universella krafter som leder vår inre kraft till större klarhet, frihet, glädje och fridfullhet.

Om du just står i färd med att börja din resa och ansluta dig till dina andliga vägledare/guider, fortsätt att läsa.

Vad är Andliga Vägledare/Guider?

Våra guider är universella krafter som är här för att hjälpa oss. En guide kan vara en ängel, ett djur, en mytisk varelse, en förfader, en forntida gud eller gudinna, en annan värld eller en interdimensionell varelse.

På den mest grundläggande nivån är en andeguide en typ av energi som förkroppsligas i en rad olika former. Andeguider är arketypiska krafter; aspekter av livet som lär, varnar, stödjer, tröstar, påminner och avslöjar saker som vi behöver lära kring för att växa.

Finns det verkligen guider i en annan dimension? Eller är allihopa i vårt sinne? Saken är den att: Jag kan inte ge dig något svar på detta. Det är ett av livets stora mysterier! Endast du själv kan bestämma detta.

Du kanske också undrar huruvida vi har flera guider, eller bara en?

Man kan dela in guider i två kategorier: våra primära, huvudguider och våra sekundära guider. De primära guiderna följer oss vanligtvis genom hela livet och hjälper oss att lära oss omfattande livslektioner. De sekundära guiderna är tillfälliga och hjälper till med dagliga problem eller problem som vi tampas med.

Med andra ord så ja, jag tror att vi har flera andliga vägledare/guider. Några som vi är födda med, andra som besöker oss sporadiskt under livets gång.

Här följer ett antal olika sorters guider/andliga vägledare

Just nu verkar det vara en vanlig trend att tro att andliga guider främst är djur eller ängla-varelser, men detta är bara en liten dimension av de många möjligheter som finns där ute.

Jag tror att andeguider kan ha/anta obegränsade skepnader och former. Likväl som ett fulländat gudomligt väsen som vi möter under en shamansk resa, kan en andeguide också vara en vindpust som får håren på ens armar att resa sig.

Det finns så många möjligheter där ute, och nedan kommer jag att dela upp de viktigaste “typerna”, “arter” eller former av guider som du kan stöta på längs din väg. Kom ihåg att du kan ha mer än en – och de flesta har ofta det!

  • Hälften Man Hälften Vilddjur (Trans-arter)

Många andeguider visar sig som hälften man/kvinna och hälften djur. Exempel inkluderar centaurer, fauner, harpier, sjöjungfruar, sfinxer, älvor och minotaurier. Många gudar förekommer också som andeguider, till exempel Anubis (sjakalhuvud med egyptisk gud), Ganesha (elefant-hövdad indisk gud), Ra (falkhuvud, mänsklig kropp), etc.

  • Djur/Totem

Djur är välkända andeguider och har vunnit mycket popularitet under de senaste åren, kanske tack vare deras tillgänglighet i vår vardag. Vissa forntida kulturer, såsom ursprungsbefolkningar (amerikaner och kineser), höll djur som heliga symboler av deras stammar eller härkomst. Numer kommer djur att representera och återspegla en persons egen inre längtan och behov, rör sig från gruppbruk till mer personlig och individuell tillämpning.

  • Ljusvarelser

Många beskriver “ljusvarelser” (vanligtvis även omtalade som skyddsänglar), som sina andeguider. Ljusvarelser sägs hjälpa människor att komma igenom traumatiska livspositioner som död, förlust och sorg. Ljusvarelser kallas så på grund av deras tendens att uppenbara sig lysande, strålande eller fulla av ljus.

  • Förfäder

Nedärvda guider är entiteter som har någon form av blodsband till oss och vår släkt. En förfaders-guide kan vara en nyligen avliden medlem av din familj (mamma, pappa, moster, farfar etc) eller en släkting som har varit död sedan länge, som du kanske aldrig har träffat under din livstid. När jag länkar upp mig ibland kan jag få kontakt med någon förfader sedan långt tillbaka i tiden och de verkar mer som skuggiga varelser men som ändå känns tydligt bekanta. De lärde mig att fastän att jag kände mig ensam och isolerad i min nuvarande familj så är jag en del av något mycket större. Meddelandena som våra förfäder ger kan vara vackra och livsförändrande.

  • Växter

Shamaner tror att världen och allt i den består av dynamisk, levande energi. Detta inkluderar växter. Ayahuasca – en själslig brygd som tillverkas av en klätterväxt som vanligtvis finns i Peru – är ett av de mest kända sätten att komma i kontakt med naturens andar. Intressant nog är Banisteriopsis Caapi (Ayahuasca) vinrankan känd som “själarnas vinstock”, och det är vanligt att alla som tar den känner sig vägledda av växten, in i riken av inre och yttre existens. Detsamma kan sägas för många andra själsaktiva (och icke-själsaktiva växter). Växter kan antingen vara symboliska, som i hedniska traditioner som associerar vissa kvaliteter med vissa växter, eller erfarenhetsmässigt, där intag av växten stimulerar mental, fysisk och emotionell expansion.

  • Gudar och Gudinnor

Gudar och gudinnor har dyrkats, fruktats och skrivits om sedan tidernas begynnelse. De är allmänt spridda över varje kultur, varje tradition, varje religion och alla delar av världen. Vanliga gudar och gudinnor som fungerar som andeguider inkluderar Athena, Quan Yin, Apollo, Lakshmi, Lugh, Kali, Hathor, Horus, The Green Man och Selene.

  • Uppstigna Mästare

Uppstigna mästare är varelser som redan har levt på denna planet, genomgått ett andligt uppvaknande men har blivit upplysta, medvetna eller har transcenderat/höjt sig över den jordiska reinkarnationscykeln. Således representerar uppstigna mästare de ultimata lärarna och portarna till det gudomliga. Det sägs att uppstigna mästare, som alla andeguider, lär alla människor som kallar på dem (inte bara du) att uppnå större helhet och harmoni i livet. Vanliga exempel inkluderar Krishna, Jesus, Confucius, Kuthumi, Melchisedek, Maria Jesu moder, Mahavatar Babaji, Gautama Buddha och många fler.

~ Vägledning ~

Kärlekens gåva är resan från glömska till kärlek.

Jag önskar er alla en underbar vecka – kanske med bad, eller skogsbad om vattnet är för kallt och blåbärsplockning och svampletande är också trevligt. Skogen, havet, och naturen ger så mycket med lukter, smak, känseln, synen, hörseln eller förnimmelse. Ta tillfället som bjuds och bara var där och upptäck sådant som oftast försvinner i stadens hektiska brus.

Källa: www.lonerwolf.com

Dela.

Om skribenten

Jag som skriver här är Carina Ehlers och är verksam som medium och konstnär - certifierad på Academy for Inner Potential, med Vendela Cederholm & Lottie Wahlin som lärare. Är även kunnig inom energi healing. Healing har jag lärt genom litteratur samt i olika workshops, bl a i Kanada med Drömhealern Adam. En övergripande läkning behövs nu mer än någonsin - på hela vår planet - och jag hoppas kunna vara till hjälp, och dra ett strå till stacken för att föra in ljus, glädje och kärleksfullhet. Jag är inte ensam och det är fantastiskt att det faktiskt är så många över hela vår jord som jobbar för detta ändamål. Ju fler vi blir som ägnar mer av vår tid här i jordelivet för att inspirera andra till förändring, i kärleksfullhet, desto bättre och enklare blir det att få en bättre plats att leva på. Jag förlitar mig till en högre kraft, en gudomlig kärleksfull källa som självklart vet bättre än jag gör. Mitt ande-team (nära och kära, guider och änglar) finns också till hands och hjälper när så krävs. Att affirmera dagligen, släppa taget om sin vrede, förlåta och älska och uppskatta sig själv är en kärleksfull handling som hjälper såväl en själv som andra. För det börjar alltid med oss själva. Om du inte kan älska dig själv så hur kan då till exempel en partner älska dig?

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.