Ett budskap om förlåtelse

0

”Förlåt alltid dina fiender. Det finns inget som irriterar dem så mycket.” – Oscar Wilde

Du är nu redo och kan aktivera kärlekens kraft för att släppa lidande bakom.

Förlåtelse är kärlekens hörnsten. En fullständig förlåtelse krävs för att vara helt i linje med kärlekens kraft. Såväl gentemot dig själv som mot andra.  Det kan hända att det här är svårt att uppnå eftersom du låter ditt “ego” vara i förarsätet. När du inte kan förlåta, är det egot som håller fast vid förflutna oförrätter och känslan av att inte vara i kontroll. För att få normal funktion på kärleksenergin och för att komma till bukt med gamla blockeringar och orsaker till känslomässiga bryderier så är förlåtelsen nödvändig.

Att förlåta betyder inte att du ursäktar eller tillåter ett visst beteende; istället är du villig att förstå innebörden i lektionen som presenteras. Du är nödvändigtvis inte förpliktigad att försonas med vederbörande, utan du kan förlåta och helt enkelt välja att inte involvera dig själv med den personen eller situationen igen. Ordspråket “Förlåt och glöm” är en felbenämning, för du torde aldrig glömma en lektion. Välsigna erfarenheten, men kom alltid ihåg vad du lärde dig genom den. När du förlåter så öppnar du upp till de positiva och kärleksfulla upplevelserna som Universum vill skänka dig. Nu finns det plats för dem, i det utrymme som tidigare togs i anspråk för barnpassning av de förfärliga och giftiga känslorna.

Beroende på omständigheterna så kan det vara svårt att uttrycka din förlåtelse personligen. Kom då ihåg att förlåtelse även kan göras icke-lokalt – på en nivå för medvetandet.

Borttagning av störande personer från ditt medvetande, eller att förtränga din ilska mot dem befriar dig inte effektivt från problemet. Förlåtelse är en viktig del vid rensning av negativa känslor. I processen att förlåta andra måste du även förlåta dig själv. Den som förlåter tillåter sig själv att släppa taget om det förflutna. Förlåtelse tillåter dig att leva fritt i nuet.

“Förlåtelse är första steget mot healing.” – Mark Twain

Dela.

Om skribenten

Jag som skriver här är Carina Ehlers och är verksam som medium och konstnär - certifierad på Academy for Inner Potential, med Vendela Cederholm & Lottie Wahlin som lärare. Är även kunnig inom energi healing. Healing har jag lärt genom litteratur samt i olika workshops, bl a i Kanada med Drömhealern Adam. En övergripande läkning behövs nu mer än någonsin - på hela vår planet - och jag hoppas kunna vara till hjälp, och dra ett strå till stacken för att föra in ljus, glädje och kärleksfullhet. Jag är inte ensam och det är fantastiskt att det faktiskt är så många över hela vår jord som jobbar för detta ändamål. Ju fler vi blir som ägnar mer av vår tid här i jordelivet för att inspirera andra till förändring, i kärleksfullhet, desto bättre och enklare blir det att få en bättre plats att leva på. Jag förlitar mig till en högre kraft, en gudomlig kärleksfull källa som självklart vet bättre än jag gör. Mitt ande-team (nära och kära, guider och änglar) finns också till hands och hjälper när så krävs. Att affirmera dagligen, släppa taget om sin vrede, förlåta och älska och uppskatta sig själv är en kärleksfull handling som hjälper såväl en själv som andra. För det börjar alltid med oss själva. Om du inte kan älska dig själv så hur kan då till exempel en partner älska dig?

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.